Skaresz kérdése:
Hány ah-s aksi lenne jó a Ladámba,2107-es. Jó lesz télen is, fog indulni?
Figyelt kérdés
2012. dec. 22. 16:40
1/2 anonim válasza:
12 V 55 Ah, bal oldali pozitív saru. Ez az előírás, ha ilyet használsz és nincs vészesen lerongyolódva az akku, télen is indul vele. Hosszabb állás után érdemes az AC kézikarjával telenyomni az úszóházat, ne tekerd az önindítót feleslegesen, mert benzin nélkül nem indul be. A régebbi típusoknál a kurbli is jól segítette a hidegindítást (a kemény fagyokban szabadban álló autókban fel lehetett vele törni a megdermedt motorolajat), de ez a 2107-ben bizonyos akadályokba (lökhárító, hűtő, homlokfal) ütközik.
2/2 anonim válasza:
Én 2101-esben szintén 56Ah-st használok. Most cseréltem ősszel, szintén ilyenre. Az előző 10 éven keresztül indította rendesen.
(A kurbliról jut eszembe. Most mikor megadta magát a régi akksi, úgy indítottam az autót, hogy a gyújtást ráadtam, kiszálltam és szépen kézzel bekurbliztam a motort. Ne, tudjátok meg milyen megdöbbent arccal bámultak egyesek, akik ezt végignézték. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!