Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány köbcenti alatt nem kell...

Hány köbcenti alatt nem kell jogsi kismotorra?

Figyelt kérdés
2009. aug. 24. 08:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
32%

Hát igen! A szabályok nem egyértelműek. Az elektromos bringa a kerékpár definíciója szerint tényleg kerékpárnak minősül. Viszont igaz rá a segédmotor definíciója is.

Rendőr legyen a talpán, aki eldönti, hogy a lakott területen belül, kerékpárúton bukósisak nékül közlekedő villanybicajost tarkón lövi-e, vagy nem-e?

Ezek után felmerül bennem a kérdés, hogy a 30 éves orosz bringámra szerelt dongó motorral hogy mehetek, és hol? Az én álláspontom szerint ez továbbra is segédmotor. Inkább felveszem azt a bukót, nem hiányzik a rendőri macera. Nehogy kiemeljenek a sünök :-)

2009. aug. 26. 09:55
 12/15 anonim ***** válasza:

előző vagyok.

Most néztem meg, a velox elektromos kerékpárok névleges teljesítménye 300W alatt van, tehát elvileg nem büntetheti a rendőr.

A dongó motorom viszont 1,5kW, tehát segédmotor.

Egyébként a mai 50-es motorok már jóval többet mennek, mint 45. Elvileg be kell tartani. Gyakorlatilag szerintem nemigen foglalkoznak vele a rendőrök (egyelőre)

2009. aug. 26. 10:04
 13/15 anonim ***** válasza:
Aminek a teljesitménye nem több mint 300w=kb:0,4LE.
2009. aug. 29. 14:27
 14/15 anonim válasza:

Az elektromos kerékpárra nem kell jogsi, ez hülyeség.

Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el.

Tehát ha a teljesítmény nem nagyobb 300 W-nál akár elektromos, akár belső égésű motor hajtja, az kerékpárnak minősül, tehát jogsi nem kell rá.

2010. ápr. 16. 22:55
 15/15 csécs péter válasza:

Akkor mondja meg nekem valaki dongó motorra kell-e joksi vagy valami?

(Régi postás moped)

2015. nov. 28. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!