Hány köbcenti alatt nem kell jogsi kismotorra?
Segédmotor: Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.
Minden, ennek megfelelőre kell legalább "M" jogosítvány.
Nem számít, hogy hol használod. Engem kölyökkoromban földúton kapott el a rendőr, kilóméterekre a lakott területtől!
Mindenesetre a fentiekből kiindulva nem értem, hogy pl. egy Ligier kisautót hogy lehet M jogsival vezetni? Ha jól tudom, azok 400ccm-esek.
Ezek szerint az olyan 50 ccm alatt lévő robogókal se lehetne "M"-es jogsival menni, aminek akár 80 km/h-ás a végsebessége?
Valamint, akkor mi a helyzet az elektromos kerékpárokkal?
OFF:
te utolsó.. a kW az minden motorra vonatkozik az aeroxtól a gixxerig, nem külön az "elektromos" kategóriára találták ki xD nekem is az xt125-ösöm kb. 10kW, 14lóerő. és 50esnél ez a 45km/h vicces (úgyse tartja be senki) rmx 50-em 115öt ment gyárilag
kérdésre válaszolva: elektromos BICIKLI-hez nem kell se jogsi se sisak.. de MOTOR-hoz kell
A 9:10-es vagyok, az előttem szólónak: köszi, hogy mellettem érveltél. Egyébként valószínű, hogy a KRESZ egyes definíciói már-már elavultnak módhatók ld. sm. kerékpár.
Pont azért kérdeztem, hogy mi a helyzet az elektromos kerékpárral, mert ráhúzható a korábbn már leírt definíció.
Nem tudom, miért kell ezért beszólni.
Ne kérdezz meg rendőrt!
A jelenleg hatályos 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelethez tartozó 1. számú függelék értelmében kerékpár: "olyan két- vagy háromkerekű jármű, amelyet egy vagy két személy emberi ereje, illetőleg legfeljebb 300 W teljesítményű motor hajt. A kerékpáron egy 10 éven aluli gyermek szállítására alkalmas pótülés, illetve kerékpár utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el."
Üdv.: 9:10-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!