Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány köbcenti alatt nem kell...

Hány köbcenti alatt nem kell jogsi kismotorra?

Figyelt kérdés
2009. aug. 24. 08:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
0,1. Minden motorra kell jogsi, de csak akkor ha azt közúton használod. A földutak is annak számítanak, de oda nem jön ki a rendőr... De azthiszem a praktikerben árulnak ilyen kis berregőket, azokra talán nem kell, de nem biztos, lehet marhaságot mondtam. Szia! 15f
2009. aug. 24. 08:42
 2/15 anonim ***** válasza:

Segédmotor: Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.

Minden, ennek megfelelőre kell legalább "M" jogosítvány.

Nem számít, hogy hol használod. Engem kölyökkoromban földúton kapott el a rendőr, kilóméterekre a lakott területtől!

Mindenesetre a fentiekből kiindulva nem értem, hogy pl. egy Ligier kisautót hogy lehet M jogsival vezetni? Ha jól tudom, azok 400ccm-esek.

2009. aug. 24. 08:58
 3/15 anonim ***** válasza:

Ezek szerint az olyan 50 ccm alatt lévő robogókal se lehetne "M"-es jogsival menni, aminek akár 80 km/h-ás a végsebessége?

Valamint, akkor mi a helyzet az elektromos kerékpárokkal?

2009. aug. 24. 09:10
 4/15 anonim ***** válasza:
21%
Széria robogókban van egy elektronikai vagy kipufogóban lévő folytás, ami nem engedi 40 km/h felő gyorsulni. Ez jó bejáratásnál, illetve arra hogy beleférjen ebbe a kategóriába. Kivétel után már hasít a kis moped :) 15f
2009. aug. 24. 09:16
 5/15 anonim ***** válasza:
82%
Ilyen nincs, a kismotorra jogsi kell.
2009. aug. 24. 10:06
 6/15 anonim ***** válasza:
a ligier-nek a terv sebessége 45... jah és uccsó előttinek h lehecc ilyen sötét... az elektromosra IS kell jogsi mivel így szól h : VAGY LEGFELJEBB 4KW-OS EGYÉB TEHÁT KW AZAZ ELEKTROMOS ÉS EGYÉB AZAZ ELEKTROMOS...
2009. aug. 24. 10:11
 7/15 anonim ***** válasza:

OFF:

te utolsó.. a kW az minden motorra vonatkozik az aeroxtól a gixxerig, nem külön az "elektromos" kategóriára találták ki xD nekem is az xt125-ösöm kb. 10kW, 14lóerő. és 50esnél ez a 45km/h vicces (úgyse tartja be senki) rmx 50-em 115öt ment gyárilag

kérdésre válaszolva: elektromos BICIKLI-hez nem kell se jogsi se sisak.. de MOTOR-hoz kell

2009. aug. 24. 11:18
 8/15 anonim ***** válasza:

A 9:10-es vagyok, az előttem szólónak: köszi, hogy mellettem érveltél. Egyébként valószínű, hogy a KRESZ egyes definíciói már-már elavultnak módhatók ld. sm. kerékpár.

Pont azért kérdeztem, hogy mi a helyzet az elektromos kerékpárral, mert ráhúzható a korábbn már leírt definíció.

Nem tudom, miért kell ezért beszólni.

2009. aug. 24. 20:55
 9/15 anonim ***** válasza:
nem szóltam be és ez nem arról szól h melletted áll-e valaki vagy nem... arról szól h mi a törvény és mivel ezt IS motor hajtja, és úgy szól idézem "...vagy 4kw-ot meg nem haladó egyéb motor hajt" -nos ez 4kw-ot nem halad meg, és az elektromos az egyéb- szval kell rá jogsi de majd megkérdem ha találkozok egy rendőrrel
2009. aug. 25. 00:52
 10/15 anonim ***** válasza:

Ne kérdezz meg rendőrt!

A jelenleg hatályos 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelethez tartozó 1. számú függelék értelmében kerékpár: "olyan két- vagy háromkerekű jármű, amelyet egy vagy két személy emberi ereje, illetőleg legfeljebb 300 W teljesítményű motor hajt. A kerékpáron egy 10 éven aluli gyermek szállítására alkalmas pótülés, illetve kerékpár utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el."

Üdv.: 9:10-es

2009. aug. 26. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!