Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Menyire baj az egy kocsinak...

Menyire baj az egy kocsinak ha 160-190km/h val közlekedek vele autópályán? Napi 40km ert. Nem bírom ki h ne nyomjam neki.

Figyelt kérdés
opel vectra 1.8 benzin
2012. dec. 22. 11:45
 1/6 anonim ***** válasza:
72%

Milyen szempontból? Motorikusan? Erkölcsileg? Jogi szempontból?

Ha nem ölsz meg senkit, nem hozod rá senkire a frászt, nem villogod le a normálisakat, tudod fizetni a büntetéseket, akkor hajrá. Ha az összes utad 40 km, akkor a hideg motor nem fogja szeretni igazán, fogyasztása is magasabb lesz.

2012. dec. 22. 11:51
 2/6 anonim ***** válasza:
62%
Ha ennyire nyomod neki, a motorod pár km után eléri a megfelelő hőmérsékletet, ha jó a termosztátod. Semmi baja nem lesz az autónak egyébként, ezért tudnak akkora sebességgel menni, hogy ha valaki akar, hát menjen. 160 amúgy még rendben van, ha annyit mutat az órád, akkor mész ilyen 150 körül, azért még nem büntetnek, de 190/180 már húzósabb. Persze gondolom ismered jól azt a szakaszt, csak nehogy belefuss egyszer egy mobil mérőállomásba, vagy csak úgy szereljenek oda is trafit egyszer. És akkor minden nap elmész ott 200-al, minden büntetés kb. egy hónap míg kiér, havonta fizetheted azt a sok pénzt. Autónak semennyire sem baj. Én is szoktam nyomni neki, sportosan vezetek, néha vadállat módjára. Emiatt hamar kopnak a fékbetéteim és gyakran kell centírozni a felniket, illetve a fogyasztásom is több! Más hátrány nincs.
2012. dec. 22. 11:56
 3/6 A kérdező kommentje:
csak akkor nyomom már neki mikor meleg a motor általában 160on túl ritkán megyek,csak azért kérdezem mert nem szeretném ,hogy valami baja legyen ettől.
2012. dec. 22. 12:20
 4/6 anonim ***** válasza:
1.8-as motor felett nem problema 200 km/h-ig, de azert 1.8 alatt elegge erolkodik a motor ilyenkor. Szerintem a te autod siman birja, foleg hogy a Vectra jo nagy is, mert mondjuk egy Corsa azert mar imbolyog rendesen ilyen temponal.
2012. dec. 22. 13:34
 5/6 anonim ***** válasza:

az én corsám nem imbolyog 200-nál, de 230-nál sem

csak normális futómű, meg kerekek kellenek

2013. jan. 2. 10:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem 1.8 - as Civicem van. Az bírná minden további nélkül, de 160 - ig fogyaszt jól, afölött megemelkedik a fogyasztás, de ez érthető is. Esetleg az olajszintre kell gyakrabban ránézni, meg ne kajálja idő előtt. Azt azért tudni kell, hogy kb. 150 - ig nem él az objektív felelősség, azért még nem küldenek semmit. (sokszorosan kipróbálva). 160 már rizikós, az már büntethető (objektív alapján).

Erkölcsileg nem érdemes foglalkozni vele, a németeknél 2 sávos, mieinknél semmivel sem jobb pályákon is lehet hajtani ami a csövön kifér. Ugyanígy vagyok, nem tudom megállni, előbb - utóbb megunom a tötymörgést.

2013. febr. 19. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!