Miért világít a kulcs kivétele után is a akkutöltötség jelző lámpa Opel astra f 1,7-nél?
Normál esetben a lámpa akkor világít ha NINCS generátor töltésed,vagy ha túltöltve van az akku(ez nagyon ritka) és ez járó motornál értendő.
Ha a kulcs kivételre is világít tovább, akkor valami kicsi zárlat lehet,ami fakadhat 1 beázástól pl kábelkötegnél,vagy a generátornál lehet valami probléma.
1 Autóvillamoságis műhelyt keress fel,(az üzemanyagnak ehhez semmi köze)
Általánosságban a lámpa akkor világít, amikor a generátor előgerjesztése még az akkumulátorról történik, még nincs öngerjesztés. Abban az esetben megviccelheti az embert a töltés visszajelző, ha elkopik a szénkefe, de ez esetben nem erről van szó.
Azért világíthat, mert valószínű a gyújtáskapcsolón keresztül kap áramot, lehet más is, így lemerült az akksi. Gondolom a gyújtáskapcsoló hibájából adódóan nem nyit 0 állásban.
Ha nem így lenne akkor elég furcsa hiba, de biztos megoldható. Jó lenne rámérni az akksi kapcsfezsültségére.
Igen, gondoltam, hogy az. Asszem X17D vagy valami ilyesmi, de lényeg, hogy egyre gondolunk. fene jó motorok pedig. Nem lehet, hogy rossz nyári gázolajat tankoltál? Bár tegnap már enyhébb idő volt, de nem írtad, mikor volt ez. Én a még megmaradt magyar, kúton vett gázolajjal jártam úgy, hogy le kellett öntsem a tüzelőanyag csöveket forró vízzel, hogy beinduljon -3-ban. Pedig azt még bírnia kellene.
#5 +#8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!