Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek megérné venni?

Szerintetek megérné venni?

Figyelt kérdés

Autót szeretnék venni, végül is első autó lenne, de már lassan 3 éve van jogosítványom, eddig néha néha mindig más autóját vittem ha kellett menni valahova(ismerősök rokonok).

Azonban eleinte nem különösebben érdekelt, mára már annál inkább, hogy mi van ha belém jön valaki, mi van ha feltörik, egy ártatlan kiruccanásból hatalmas kár keletkezne és nem csak az én számlámra.Mert hiába, hogy én megpróbálok szabályosan normálisan közlekedni, nem úgy mint a hülye gyerek, de benne van a pakliba minden, sőt még a legtapasztaltabb sofőrnek is lehet baklövése, nekem még jobban is szerintem.

Szóval arra adnám a fejem, hogy vennék magamnak valami régebbi gépet max 170k-t tudnék csak az autóra költeni, és ugye erre jönnek rá az egyéb költségek(átíratás stb.).

Legjobbnak a Lada autókat találtam abból is a 2105-2107 típusokat, amik úgy szimpatikusak és viszonylag fiatalok.

Azt tudom mire kéne, tehát heti kb 3-4 szer biztos elővenném napi 10-15km-es utakra illetve néha ha vásárlás van akkor (havonta max egyszer)40km-ert kéne megtenni.Autópályára nem vinném, mivel vidéki vagyok kisebb(viszonylag kisebb) rövidebb utakra kellene.

Pár év múlva biztosan tudok majd venni magamnak autót de akkor már nem 170.000 hanem 1.700.000 Ft-ért viszont addig jó lenne ha tapasztaltabb lennék mert az nagyon sok pénz(nekem legalábbis).

Szóval Lada jó-e erre a célra, illetve ha nem akkor milyen autót kéne néznem?Több pénzt nem akarok beleölni pár évig kéne csak.Magára az autóra és minden járulékos költségére havonta 20 max 30 ezer Ft-ot tudnék áldozni, ennyiből fenn lehet-e tartani vajon?

2012. dec. 17. 12:00
 1/5 anonim ***** válasza:

"Magára az autóra és minden járulékos költségére havonta 20 max 30 ezer Ft-ot tudnék áldozni, ennyiből fenn lehet-e tartani vajon?"

Itt a gond. Kizárt. Ennyiből jó ha a benzint megoldod egy hónapra, mivel Lada nagyon sokat fogyaszt. És akkor még nem szervizelted, nincs rajta kötelező, nem romlott el semmi, mégcsak le se mostad.

2012. dec. 17. 12:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Hmm való igaz sokat fogyaszt, igazság szerint vannak más alternatívák, találtam is, Renault-t, Peugeot-t, Opelt, Fordot, viszont annyi rosszat halottam róluk, hogy nem tudom ér-e valamelyik valamit, végül is motorilag nem rosszak 1.1-1.4 literes motorokkal szereltek, annyira nem lehet nagy a fogyasztásuk mint a Lada motorjaié, valamint kívülről egész jól néznek ki, aztán, hogy az alján meg a motortérben mi van megint más kérdés.
2012. dec. 17. 13:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Öregből ennyi pénzért én csak japánt vennék, és rövid távokra benzinest választanék. Ilyesmit:

[link]

[link]

Havi 20-30 ezer nagyon könnyen elmegy egy autóra, nézesd át hozzáértővel mielőtt megveszed, hogy legalább a váratlan, komolyabb meghibásodásokat (amennyire lehet) kizárd.

2012. dec. 17. 13:23
 4/5 anonim ***** válasza:
A második válaszoló által linket Honda Civic-et kérdező megnézném a helyedben élőben is!!! Viszont a másodikkal, a Toyotával nem foglalkoznék, az kereskedős az a baj és nagyon kicsi, törékeny autó.
2012. dec. 17. 14:36
 5/5 anonim válasza:

A lada nagyon sokat fogyaszt, nem jönnél ki ennyiből.

Ezeket próbáld nézegetni:

[link]

[link]

[link]

Ilyen árban nem az évjárat, hanem az állapot a legfontosabb.

2012. dec. 18. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!