Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha rosszul volt lezárva a...

Ha rosszul volt lezárva a motorháztető, a menetszél felvágta, és balesetet csinált, akkor arra fizet a CASCO?

Figyelt kérdés

Igazából már részleteztem, nincs más nagyon. ha az számít csaco szempontjából, hogy rossz volt a zár vagy feledékenységből maradt nyitva, akkor ezt is mondjátok meg lécci, de mondjuk fogalmam sincs.

Magában az autóban okozott kárt + a lerepült motorháztető még két másikban, de személyi sérülés nem történt.

2012. dec. 16. 20:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igazából kb az összes autón van egy biztonsági retesz, ami akkor is tart mikor a zár nem kattan be. tehát szerintem nagyon valószínű hogy nem csak az történt hogy nem csuktad le rendesen. Szerintem a casco is fizetni fog rá.
2012. dec. 16. 20:15
 2/11 anonim ***** válasza:

Nincs az az autó amely mondjuk 150nél ne vágódna fel a géptető ha felpattintod belülről.

A Ford Scorpio mk2-es modelljénél tipushiba volt a géptető zárprobléma,3 ismerősömnek vágódott fel autópályán,összetörve a szélvédőt,egy esetben az "A" oszlopot is,pedig csak a zár volt hibás,nem a retesz,ráadásul dupla reteszes, mindkét kétoldalt zár mint a mercim..

2012. dec. 16. 20:50
 3/11 A kérdező kommentje:

hát ez jó kérdés ... nemtom, csak annyira emlékszek h beterítette a szélvédőt majd repült ...

csak azért kérdeztem külön, mert hátha kitalálják h ha feledékenység meg az én hibám meg stb, akkor nem fizet vagy tudom is én ...

2012. dec. 16. 20:52
 4/11 A kérdező kommentje:

és mi lett az ismerősöddel?

bár egy típushiba megint más sztem ...

2012. dec. 16. 20:54
 5/11 anonim ***** válasza:
Nyilván nem 150-nél nyitott rá a géptetőre, menet közben meg (szerintem) észre lehet venni ha nyitva marad, elég rendesen tud rezonálni.
2012. dec. 16. 20:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Az ő sara volt,már öreg autónak számítottak pár éve is,nem volt rajta teljes körű biztosítás.
2012. dec. 16. 22:38
 7/11 A kérdező kommentje:

csak olyan 70-nél kapta fel a menetszél, de hidd el, így is repült ám jó nagyot, úgy kiszedte a helyéről mint a huzat, szal van ám ott erő ..

ja és semmit se vettem észre, nem rezonált előtte, semmi se volt gyanús

2012. dec. 16. 22:55
 8/11 anonim ***** válasza:
A casco pont azért van, hogy a saját kárt/saját hülyeséget megtérítse. Hajthatsz akár neki részegen egy bohóc szobornak is, ilyen szempontból tökmindegy, a casco miatt mindenképp kapsz pénzt!
2012. dec. 16. 23:51
 9/11 A kérdező kommentje:

ja értem, na pont erre lettem volna kíváncsi h pl mondhatják-e h nem fizetnek mert az én hibám, gondatlanságom stb.

ezek szerint ezt akkor se mondhatják, ha valaki részegen töri össze a kocsiját? csak mert mintha derengene valami ilyesmi, hogy ha gondatlanságból, az én hibámból következik be, akkor mégse, de lehet h keverem a kötelezővel...

2012. dec. 17. 07:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen, kevered. Tökmindegy mi miatt történt a baleset, ha van cascod, nekem is volt kezdőként 2 évig casco az autómon, aróta nincs szükségem rá. Egyébként a casconak van egy önrésze, attól függ milyen a cascod és mekkora az önrés. Pl. friss jogsival első nyáron padkáztam az autó lökhárítóját, arra nem volt értelme igénybe venni értelemszerüen, de komolyabb károknál igen!
2012. dec. 17. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!