Mi lehet a kocsi hibája, ha lerobban és a motorháztető alól füst szivárog ki?
Kinyitod a motorháztetőt és megnézed mi füstöl.
Onnan már szerintem te is meg tudod állapítani.
Kedves kérdező,vélhetőleg különbséget tudsz tenni füst-,és gőz között..
Nos..rossz hírem van,mert ha füstöt észleltél,akkor valószínűleg már leégett a verda
A "lerobban" mit jelent? Nem lehet vele tovább menni sehogy?
Füstölni nagyon szépen tud amikor olaj kerül a kipufogóra, pl. a szelepfedéltömítés alól. Még a Dacia-s időkben anyám azt hitte kigyullad a kocsi, kiugrott és elszaladt, otthagyva a kocsit had égjen.. :)
De ettől tovább tudna menni.
Elektromos zárlatnál megeshet olyan is, hogy füst is van és továbbmenni is képtelen a kocsi.
Gőz lehet a felforrt hűtővíztől, vagy hallottam már oylat hogy szélvédőmosó csövével volt gond, aztán szélvédő mosásnál csak gőzölgött a kocsi :D
Persze ettől nem áll meg.
Aztán lehet kifolyó olajtól, benzintől. Vagy odakozmált gumi, műanyag alkatrészektől.
Itt van amitől meg is állhat, van amitől nem.
Anno mentünk külföldre nyaralni, 2 kocsival. Az egyiknek hazafelé szétment a kartelgázcsöve, meg még pár alkatrész. Szervizbe elmentünk vele, összepofozták úgy hogy még talán haza tudunk vele menni(2000km)
Aztán hazáig füstölt mint a sz*r, meg ette az olajat. De nem állt le(bár ha lenne benne központi számítógép az már tuti leállította volna)100km-en evett 1 liter olajat, itthon meg motorcsere azt jóvan.
Mondjuk vicces volt hogy autópályán integettek,dudáltak meg minden hogy füstöl a kocsi XD
köszönöm a válaszokat azoknak, akik értették a kérdést.
mint mondtam, teoretikus (=elméleti, nincs konkrét eset) a kérdés. az érdekelt, mi lehet a hiba, ha lerobban a kocsi (=tehát nem megy tovább), és füst (=tehát füst) szivárog ki a motorháztető alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!