Az A1 kategóriát hány éves kortól lehet lerakni?
AM-et viszik fel. -.-
Egyébként 16 éves kortól vizsgázhatsz, de 15 évesen és 6 hónaposan már jelentkezhetsz tanfolyamra, ha sietős...
320. oldal körül nézelődj.
Az M marad 14 év. Csak a nagyA a C és a D kategóriák változnak.
Valamint lesznek új kategóriák.
A1 korhatárát az első válaszoló szépen leírta.
viszont annyit hozzátennék hogy nem érdemes 15,5 évesen kezdeni, mert akkor a KRESZ tanfolyamot hamar megcsinálod, de motorra nem ülhetsz 16 éves korod előtt(vagyis talán 1-2 hónappal előtte lehet már kezdeni, de ebben nem vagyok biztos)
Nekem is úgy rémlik hogy 1 vagy 2 hónappal az életkor betöltése előtt már mehetsz gyakorlati oktatásra. De x,5 évesen még tuti nem csinálhatod.
Persze 2 hónap alatt meg lehet csinálni a jogsit. Szóval végülis mehet az okmányirodába mielőtt betölti. De nem fog hónapokkal előtte beállítani az tuti :)
A nemzetközi M az AM, de ha Mo.-n akar csak közlekedni, az 14 éves kortól ugyanúgy megszerezhető.
És 15,5 évesen elkezdheti a jogsit, csupán a forgalombeli vizsgához kell 16 év. (Többit le is teheti. Vagyis, én így csináltam M kat.-ot, 13,5 évesen beiratkoztam, KRESZ-t, elsősegélyt megcsináltam, és megvártam amíg 14 leszek, aztán letettem a forgalmit. Nem hivatalos infó, csak tapasztalat.:) )
Első voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!