Hány éves kortól lehet lerakni a segédmotor jogosítványt?
Első két válaszadó nem tudom hogy honnan szedi ezt a baromságot.
De marad annyi mint volt, szóval 14 év.
Hivatalos infó meg itt:
A blikk, meg ilyesmik azok nem hivatalos infók. (bár lehet sokakban most egy világ omlott össze ennek a hírnek a hallatán)
2013-tól módosítani fogják a M (segédmotor) kategoriát
14-röl 16. éves korra.
B kategoriát nem variálják, 16.5 év-töl kezdheted.
Busz (D) kat.
Nehézpót (CE kat.
Nagymotort korlátlant is változtatják még.
Ha tévedek valamiben akkor kérem javítsátok ki!:)
4. válaszadó:
Igen tévedsz.
Előtted linkeltem a magyar közlönyt.
Ha jól emlékszem 320. oldal után van valahol leírva. De keress rá és meg fogod találni hogy mi hogy változik.
Vagy fogad el azt amit én leírtam.
Csak a A korlátlan, a C és a D kategória változik.
Az összes többi marad, beleértve az M-et is.
Lesz még AM kategória, annak lesz 16 év a korhatára. Meg ami elég esélyes hogy az Ak-t leváltja az A2. Szóval az Ak-ra a képzés megszűnik. Bár mivel azonos korhatárral van az A2 így nem is lenne értelme az Ak-nak.
Akkor valamivel előtte.
Rég olvastam már(de azóta nem módosították) szóval lehet pár 10 oldallal arrébb, de valahol le vannak írva a 2013-ban életbe lépő változások is.
Ez tartalmazza az A, c és D kategória korhatárváltozását. Valamint az új kategóriák (AM, A2) korhatárát és meghatározásukat.
Amit leírtam meg vagy elfogadod, vagy átnyálazod te is a Magyar közlönyt aztán elfogadod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!