Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Katalizátor kicserélhető egy...

Katalizátor kicserélhető egy átmenő csőre?

Figyelt kérdés
Kiszeretném cserélni az autóm alatt található katalizátort egy átmenő csőre! Ha kicserélem a kondenzátort egy sima átmenő csőre, akkor változik valamivel a motor fogyasztása? A katalizátor előtt található egy Lambda szonda, természetesen a szonda marad, csak a dob kerülni kicserélésre!

2012. dec. 12. 18:48
 1/8 anonim ***** válasza:

Persze,ha van ismerős ahol vizsgáztatod,miért ne?

A környezetvédelmi lámpád világítani fog,de ha nem zavar akkor ok,én nagyon sokat beleztem ki régebben főleg dízel Renaultok-ban Opelekben,vedd le egyenes hosszú vágóval v pajszert beledugsz és kalapáccsal fokozatosan összetöröd,majd kirázod belőle.

2012. dec. 12. 18:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Így van ahogy az első írta, a szenzor helyére egy megfelelő ellenállást beiktatva pedig a kontrollámpával sem lesz gond.
2012. dec. 12. 19:27
 3/8 Napkiraly ***** válasza:
mi értelme összetörni? Ha gond van a motorral és kiégne,akkor ok, hogy leszereled, de másképp minek?
2012. dec. 12. 20:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb és gyorsabb átütni (pl ha összeomlik a mag benne) mint levágni és behegeszteni egy csövet.
2012. dec. 12. 20:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Így van,találkoztam olyan esettel is Lagunában,hogy emelkedőn nem ment az autó,egyenesen igen.Levettem a kipufogót,a csőben szabályos gömb alakra volt kopva a katalizátor darabja és hátragurult,ezzel elzárva a kipufogógáz útját.Akár egy teniszlabda:)

De sok más esetben is jelentős teljesítmény csökkenést okozhat,ha el vannak zárva a cellák,illetve törött a belseje.

2012. dec. 12. 20:53
 6/8 Napkiraly ***** válasza:
egyszer félrehív az NKH, akkor méregdrága lehet pótolni. Mondjuk a régebbi kocsimat addig tologattam meg nem cseréltem ki a kiégett gyertyakábelt, hogy kiürült a katalizátor dobja :D Kerülöm is azóta az NKH feliratot :D
2012. dec. 12. 21:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy nem fog annyit egy jó, "kiégetett" katalizátor a kocsin,hogy azt nagyon érdemes lenni kiütni. Azon kívül, tapasztalatból mondom, hogy néhány esetben úgy megváltozik a gáz áramlása, hogy rossz hatással van a lambda szondára, többet fogyaszt az autó, a szonda előbb elhasználódik. Azon kívül nő a károsanyag kibocsátás, és pusztul a Föld. Ha ez kevés lenne: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__374..
2012. dec. 12. 23:21
 8/8 A kérdező kommentje:
A tisztán látás érdekében! A katalizátorban a kerámia összetört, ki lett szedve! A lambda szondát nem akarom kivenni, csak magát a katalizátornak a dobját, mert nagyon hülye hangja van a kocsinak! Én a katalizátornak a dobját akarom levágni majd egy átmenő csővel helyettesíteni! A lambda szonda marad, csak a dob kerül kiszerelésre!
2012. dec. 13. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!