Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 8-12 éves autókon miért van...

8-12 éves autókon miért van új rendszám?

Figyelt kérdés

használtautón nézelődve látni 10 éves autókat amiknek L-es vagy M-es rendszámuk van.Nézegettem egy autót több ideig aminek még eleinte rendesen a régi 10 éves rendszáma volt,ma mikor pár hét múlva láttam az autót fenn már új M-es rendszáma volt.ezek miért vannak?miért lehet a régi autónak új rendszáma?netán van valami oka?vagy ezeket az autókat nem is érdemes nézni?

köszönöm előre is a válaszokat

2012. dec. 9. 21:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Lehet, hogy külföldről behozott és most lett itthon forgalomba helyezve. Vagy eddig ki volt vonva a forgalomból. most meg újra lett vizsgáztatva.
2012. dec. 9. 21:38
 2/12 anonim ***** válasza:
64%
Lehet ideiglenesen ki volt vonva a forgalomból, vagy a külföldről behozott autók is új rendszámot kapnak
2012. dec. 9. 21:39
 3/12 A kérdező kommentje:
de az kicsit gyanús hogy egy 10 éves autó ki volt vonva ideiglenesen a forgalomból nem?
2012. dec. 9. 21:44
 4/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a tulaj anyagi helyzete miatt nem tudta fenntartani, ezért ideiglenesen kivonta forgalomból.
2012. dec. 9. 21:59
 5/12 anonim ***** válasza:

Valóban lehet több oka is.

Viszont az esetek túlnyomó többségében (megmerem kockáztatni több mint 95%) külföldről behozott kocsikról van szó.

2012. dec. 9. 22:04
 6/12 anonim válasza:

Ha elkopott vagy elhagytad a rendszámtábládat akkor is kérhetsz újat csak új forgalmit is kell csináltatni mellé.

Az ilyen tizenéves autók új rendszámmal pedig legtöbbször a külföldről behozott autók és azért kaptak L,M-es rendszámot.

Amióta egy-két éve jelentősen lecsökkentették a regadót azóta újra megéri autót behozni aminek valószínűleg jobb sorsa volt mint itthon csóró magyar kezek között és még olcsóbbak is sokkal.

Ilyenkor 8-12 évesen már kint általában a kutyának se kell és sokkal kisebb a piaci értéke mint itthon,ezért látsz ennyi új rendszámos ilyen korú autót.

Mi egy osztrák '97-es,kombi,dízel F Astrát vettünk elméletileg 165e km-rel(szervizkönyv is van hozzá,kitöltve,szóval van is rá esély) potom 100 ezer forintért valahol az osztrák határ közelében.

2012. dec. 9. 22:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem pl. a 12 éves autómon azért van új rendszám mert az első lökhárítóról elhagytam, és lényegesen olcsóbb volt új rendszámot csináltatni mint pótolni a régit.
2012. dec. 9. 23:00
 8/12 Bajer ***** válasza:
Én már láttam 15 éves 2 ütemű trabin EU-s rendszámot. Akkor az biztos ki volt vonva a forgalomból és újra forgalomba helyezve kapta meg. Először azt hittem, hogy a gazdájának brahiból volt rá felesleges pénze.
2012. dec. 10. 00:16
 9/12 anonim ***** válasza:
7-es. Ezt nem igazán értem, mert én is elhagytam tavaly a régebbi tipusú rendszámomat, ~8ezer forintba került a pótlása, míg az új tipusú rendszám 16ezer lett volna (a kettő). Szóval hogy volt ez neked lényegesen olcsóbb? :D Csak kérdezem, nem trollkodok.
2012. dec. 10. 07:36
 10/12 10 deka farhát ***** válasza:
Lehet, hogy a hátsó már régebb óta hiányzott :)
2012. dec. 10. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!