Ha Győrből felmegyek Pestre, és vásárolok egy rendszám nélküli Lejárt magyar okmányokkal rendelkező autót (megtörténik az átírás, műszaki vizsga), hogy tudom hazahozni?
Ha leműszakiztatjátok még az eladó nevén és kötsz rá biztosítást (a saját nevedre), akkor az adásvételivel hozhatod lábon. Majd ha hazaértél eredetvizsga és átíratás.
Egyébként tréler.
De kicsit kevés az infó: lejártak az okmányai, addig értem, de hol a rendszáma? Nem zűrös a történet?
Nem tudom honnan vennéd, de rendszám nélküli autó, ha szabályosan adták le, csak a bontóban lehet, mert veszélyes hulladék.
Bontó igazolása nélkül nem lehet leadni, azaz kivonatni a forgalomból. Innen kezdve nem tudok válaszolni.
"Bontó igazolása nélkül nem lehet leadni, azaz kivonatni a forgalomból."
Lehet akár kitiltott is, pl. mert nem fizette senki a biztosítást - akkor az megint rázós ügy, de volt ilyenhez "szerencsém". Akkor bekérik a forgalmit és a táblákat is.
Vagy régen kivont - még a csak bontós rendszer előtt, de akkor sem egyszerű visszahozni az útra.
Vagy szürke forgalmis - az is magyar okmány, még a 3 lehetőségből a legkevésbé költséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!