Hűtő letakarása, hogy hamarabb elérje az üzemi hőfokot? (többi lenn)
Figyelt kérdés
Hogy ha letakarom a hűtő előtt mint sok autónál,buszoknál látom, hogy hamarabb melegedjen be akkor ez nem káros a motornak ,hogy nincs menetszél (vagy hogy is mondják ),vagy csak a felét takarjam el ,vagy ez a letakarás egyáltalán ezt a célt szolgálja ?
válaszokat előre is köszönöm !!!
2012. dec. 5. 22:23
1/6 weltmaister válasza:
Nekem azt mondta a szerelőm, hogy ha jó a rendszer akkor letakarás nélkül is bemelegszik normál időn belül. Ha pedig nem melegszik be normálisan akkor ott vmi nem működik jól.
2/6 anonim válasza:
Kérdező,anno 120-as skodákon le kellett takarni,ha akartál egy kis langyit az utastérbe..
A mai autók ezt már nem igénylik..
3/6 anonim válasza:
Nsgyon-nagyon kevés autónál látom ezt. Ebben az évben mindössze egy egyterű teherautót láttam. Tavaly 2-őt. Ha nem műszaki hibás az autód, nem kell termosztát csere, vagy ha tényleg minden rendben a fűtéssel, felesleges egy mai, de akár régebbi 10 éves autónál is. Azt csináld, hogy mikor beülsz, tekerd le a fűtést, indítsd be a motort, járasd úgy 20 mp-ig, majd mikor elindulsz, mész kb 1-2 km-t, akkor már valamennyire be kell melegedni és csak utána tekerd fel a fűtést, akkor nem fog először hideget fújni, hanem már akkor is kellemes meleget. Az, hogy letakarod, csak nagyon-nagy teljesítményű autóknak nem tesz jót, aminél kell a menetszél. Pl. egy supersport autó el is romlik, ha lassan közlekedsz vele.
4/6 Viktor.K válasza:
ha nem melegszik a vized, vagy lassan akkor a termosztátot cseréld ki, ne a hűtőt takargasd. ha jó a termosztátod, akkor csak akkor keringeti a hűtőben a vizet, ha eléri az üzemi hőfokot. az nem baj, ha télen nem meleg a hűtő, vagy csak langyos, az a jó. a motornak sem tesz jót, ha nem üzemi hőfokon közlekedsz vele.
5/6 anonim válasza:
Én az 1.9 pd passatnak letakarom az egész hűtőjét ugy hogy nem látszodik, mert hamarabb bemelegszik. A termosztátom jó 5 km és 70-80 fok körül van máris. Utána nem megy tovább csak akkor ha nyomom neki akkor menne föl 90-re de hogy nem szoktam nyomni így én mindig berakok egy kartont télen
6/6 anonim válasza:
Egy normális termosztáttal többre mész mint egy kartonpapírral...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!