Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit kell fogyasztania egy...

Mennyit kell fogyasztania egy ezres Opel C Corsa típusú autónak (2007-es)?

Figyelt kérdés
1 éve van meg, és 6 litert fogyaszt, de van aki azt mondja hogy az sok.Tényleg sok a 6 literes fogyasztás ? o.O
2012. dec. 5. 08:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
gondolom benzines, és leginkább városban használod, akkor egyáltalán nem sok
2012. dec. 5. 08:38
 2/12 anonim ***** válasza:

[link]

1.0-as corsat nem találtam benne, csak min. 1.2-est, de az is megeszi a 6.5 litert. Szerintem nem sok neki a 6 liter.

2012. dec. 5. 08:43
 3/12 anonim ***** válasza:
14%
Azért nem veszünk ilyen mütyűr kávédaráló motorú autókat! Ezek a motorok jók a mosógépekbe, de autókba nem! Semmi erő nincs bennük és nagyon kell pörgetni, hogy menjen, ezért eszik annyit. De sajnos ez a reális.
2012. dec. 5. 11:18
 4/12 anonim ***** válasza:
25%

Itt van rá a bizonyíték. Mármint az előző írásomra! [link]

Egy évvel régebbi, 1.2-es, mégis 5.8, 6 liter, pedig még nagyobb a motor is, tehát jobban is megy valamivel. Ezért mondom, hogy hülyeség ilyen autót venni. Nem azt mondom, hogy mindenki járjon 5 ezres S Mercivel, de ezek az autók inkább falvakba, vagy kis vidéki városba jók, ott nem kell pörgetni sem ezt a kis kávédaráló motorját. De nagyvárosba egy ilyen autó nagyon rossz döntés. Előzni meg gondolom csak biciklist lehet vele!

2012. dec. 5. 11:29
 5/12 anonim ***** válasza:
50%

#3-as mosógépszerelőnek: Nyílvánvaló,hogy soha nem vezettél még ezres autót..1.0-es Swiftem van már 9 éve,városon kívül 4-5 liter,városban /hegyvidéken/ 6.

A"pörgetés-elméleted"sem állja meg a helyét,gyönyörűen felmegy bárhol erőlködés nélkül.

El ne magyarázd már,hogy jobbanjárnánk egy 1.6-os,vagy mégnagyobb akármivel,hiszen ezek az értékek még egy Hiybrid-től is igenszépek.

A kubikos pedig járjon kisteherautóval!

2012. dec. 5. 12:16
 6/12 anonim ***** válasza:
37%
12:16-os úrnak:esküszöm,nem kötözködni,és provokálni akarok,de szerintem TE nem vezettél még suzukinál jobb autót. Az,hogy egy ezres motor jól,erőlködés nélkül megy az egyszerűen nem állja meg a helyét.Persze lehet,hogy egy robogóst legyorsul(ha épp a mosógépszerelő azzal megy dolgozni :-D ),de országúton egy előzést nehezen,és csak pörgetve lehet végre hajtani. Régebben nekem is volt 1.3-as autóm,hát nem is volt jó választás,nem ment.Amúgy igaza volt az előttem szólónak:egy 1.4-es,1.6-os motor sokkal jobban mozgatja az autót,nagyobb a nyomatéka,a fogyasztása pedig nem több egy ezres motoréhoz képest!
2012. dec. 5. 17:09
 7/12 anonim ***** válasza:

#6 "1.6-os motor sokkal jobban mozgatja az autót,nagyobb a nyomatéka,a fogyasztása pedig nem "

Na azthiszem én itt kiszálltam,barátom.XDddd

2012. dec. 5. 17:54
 8/12 anonim ***** válasza:

ma 17:54

nem feltétlen hülyeség amit mondott a mosógépszerelő :D

nekem 1.8-as corsám van és átlagban eszik 7-7,5-t, szinte semmi a különbség ahhoz képest hogy az 1.0-ás corsa kb 50 lóerő az enyém meg gyárilag 125 plusz a bónusz :D

meg hát ha városon kívül megyek vele hosszabb távon, az is elmegy 6 literrel

2012. dec. 5. 18:47
 9/12 anonim ***** válasza:
vagyis nem a mosógépszerelő, hanem a 81%-os válaszadó
2012. dec. 5. 18:48
 10/12 anonim ***** válasza:
A fogyasztás nemcsak a köbcenitől függ, hanem a fordulatszámtól is. Nem biztos, hogy a kissebb motor kevesebbet fogyaszt, mivel nagyobb fordulaton mozgatja ugyanazt a kasztnit.
2012. dec. 5. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!