Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Corsa C-be lehet chip...

Lacko1996 kérdése:

Opel Corsa C-be lehet chip tuning-ot tenni?

Figyelt kérdés
1.2 16v motorról lenne szó, szeretnék majd bele egy sportlevegőszűrőt meg egy jó kis kipufogót de ehez kéne még chiptuning is, meglehet ezzel a kocsival ezt oldani? és mennyibe kerülne?
2012. nov. 27. 14:41
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
1.2es opelba:)iccelsz most?75le nem?nem chip tunning kell neki..alkalom adtán vegyél egy kocsit..opel corsa c..na ...
2012. nov. 27. 15:29
 2/7 anonim ***** válasza:
2012. nov. 27. 15:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Felesleges. Abban az 1.2-es blokkban minimális tartalék van, nem lesz látványos javulás, viszont az élettartama csökkenni fog. Meg a hangja sem lesz jobb.

Pláne hogy szívómotor, tehát adott a maximális légmennyiség, nem úgy van mint egy turbóízelnél, hogy kicsit tekerünk a turbón, egyből több a levegő, adunk neki kicsit több anyagot, és már gyűlnek is a lóerők.

De ha el akarsz költeni konkrétan a semmire 100-120ezret akkor nyugodtan tedd rá a cuccokat, csak utána ne fogd majd a fejed hogy elb*tál ennyi pénzt, és nem megy jobban.

2012. nov. 27. 17:42
 4/7 Napkiraly ***** válasza:
1,2 corsa nem erről szól. Ecotech, 3000ig meg se moccan. Ha 4-5 lóerővel több lesz,akkor mi történik? Esetleg annak van értelme, hogy a normákhoz igazított nyomatékgörbén állítasz, de az élettartam és a fogyasztás kárára
2012. nov. 27. 21:58
 5/7 anonim válasza:

Én azért vitatkoznék az előzőekben írtakkal. A chiptuningnak nem is az a lényege h 75 lóerőből 175-öt csináljon és nem is fog ez tény, de haszna lehet.

Szívó benzines esetén max. 8-10% teljesítménynövekedéssel lehet számolni reálisan, ami még nem megy a motor rovására. Jelenleg 85 LE-s az 1.2-es D Corsa és ha jól tudom nem nyúltak a blokkhoz csak az elektronikán változtattak, ha úgy tetszik gyárilag kapott chiptuningot.

Én vezettem már egy 1.4-es szívó benzines Astrát amiben volt chiptuning és jót tett neki, főleg nyáron érezte a haverom amikor használta a klímát, hogy nem döglődik mint régen. Nyilván nem lett versenyautó belőle, de annyit mindenképp ért a dolog hogy nem kell hülyére forgatni egy kis gyorsulásért, ami főleg csomagokkal megrakva azért nem mindegy.

Összegezve: szerintem jó dolog a chiptuning csak nem szabad túlzott elvárásokat támasztani egy 1.2-es motorral szemben akkor sem. Ja és még vmi eszedbe ne jusson semmilyen tuningboxot vagy égyéb baromságot venni, mert az tényleg hazavágja a motort. (kicsit vicces, h ugyanaz a tuningbox való egy 1.3 cdti Corsához meg egy 2.8 jtd ducatohoz...ennyit erről) Normális hozzáérő szakemberrel beszélj ezügyben, lehetőség szerint olyannal aki nem tegnap kezdte.

A kérdésed második részéhez: a sportlégszűrő nem hülyeség, szívó motornak előnyére válhat akár betétszűrőt akár direktszűrőt raksz be. A kipufogó kapcsán annyit, ha teljesítmény-növekedést is akarsz (nyilván 1.2-es motor esetén ez sem lesz csodatévő) akkor komplett sportrendszer kell (pl: 4-2-1es hengerenkénti leömlő, sportkatalizátor, sportdob, kb 50-60as csővel az egész) ami nem olcsó( min. 100), viszont ha csak a hang számít egy jobb minőségű sportdob is elég (40 körül).

2012. dec. 6. 09:49
 6/7 anonim ***** válasza:

előző válaszolónak:

tetszik amit írtál, csak az a gáz hogy itt C Corsáról van szó :D és csak 75 lóerő

amúgy jó ötlet a 4-2-1 leömlős sportkati, csak az a helyzet hogy egy normálisabb kapásból 300ezer és még ekkor jön hozzá a sportdob chip..

2012. dec. 20. 19:25
 7/7 anonim ***** válasza:
45%
90 lovas 1Z-s golf 3-as kocsimat chippeltettem fel 130 lóerőre ment mint a disznó totálkárra is törtem vettem egy passatot utánna azt eladtam most pedig nekem is egy 2002 es c-s corsam van 50 lóerővel vagy mennyivel 1.0 ás motorral nem is megy nem is jó kemény a futóműve is.Viszont annyit eszik mint a PDTDI passatom és a havi biztositása itt kint ausztriába 40 euró ennek a kis fostalicskának ne csippeltesd meg ne tuningold ne csinál ezzel a kis szarral semmit gyüjtögesd a pénzecskédet és ha lesz elég vegyél egy s3-as audit na akkor kivirulsz :)
2012. dec. 30. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!