Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért eszik irtó sokat az autom?

Miért eszik irtó sokat az autom?

Figyelt kérdés
Ilyenek, hogy gyertya meg kábelei, lambdaszonda, ecu, hátso kipufogo dob, alapjárati motor, mind teljesen újak, egyedül a fojtoszelep potenciométer nem. Most 12 litert kajált kb mert 20km-t mentem 2.5 liter omw-s 95ös benzinnel és kifogyott a tank. 106-os peugeot, kozponti injektor, 1.1es motor. Mikor régebben vagy kéthete be volt állitva a potméterem (én fülre) állitottam, akkor 5.6 literbol kijottem a városban, 44km = 2.5 litert szintén. tehát egy ezresért 44km elég jo, viszont 20 félelmetes.. azota sajnos muszáj volt állitanom rajta mert volt egy poticsere csak az nem volt jó, amit rá akartam tenni.. és vissza kellett rakni a régit, most meg nem tudom beállitani, hogy jol fogyasszon, elvileg ez befolyásolja a fogyasztást.. ötletek ? Multiméterrel tudtommal rá lehet mérni és aszerint beállítani, de hogy ?
2012. dec. 3. 21:33
 1/8 anonim ***** válasza:

20km után számolod mennyit fogyaszt az autód? Mindezt télen, hideginditással?

Menj vele 200km-t akkor kapsz egy jóval pontosabb számot.

2012. dec. 3. 22:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Hidegindítás, automata szívató, hideg...
2012. dec. 3. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Gyári adatokat keresgélj. Hondánál 5V a referencia feszültség, zárt állapotban 0.5V teljesen nyitott állapotban 4.5V-nak kell lennie rajta, peugeotnál passz, keress rá. Magánvéleményem, hogy ennyivel ettől nem fogyaszt többet, valami más lesz ott.
2012. dec. 3. 23:00
 4/8 anonim ***** válasza:

"mert 20km-t mentem 2.5 liter omw-s 95ös benzinnel és kifogyott a tank."

Itt gond. Ugyanis a tank sosem ürül ki, legalább egy liter marad az alján.De inkább több. Ha gondolod ereszd le és nézd meg

Erre rájön még a hidegindítás, az automata szívató miatti túldúsított keverék, és csodálkozol hogy a rossz számításaid miatt 12-t eszik a gép 100-on.

Tölts bele 12litert, aztán nézd meg meddig jutsz el vele, meg fogsz lepődni.

Persze lehet a fojtószelep-poti is, de az nem dobná meg ennyire a fogyasztást, illetve ha ennyire túldúsítaná az ECu a keveréket a fals jel alapján annak más tünetei is lennének.

2012. dec. 3. 23:15
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, egyet nem értek, hogy most nem mindegy h 2,5-3 litert tankolok bele, vagy 12-t ? Ha rájön a hidegindítás ugye, mert napi 10 km-t megyek vele maximum, akkor ugyanugy megeszi ezt a sokat nem ? mit számit h ezerért rakok bele vay 4 ezerért.. de egy 1.1 motortol ez elképesztő sok, bár a régi swiftünk is evet vagy 7-8 litert ahogy bejött a hideg..
2012. dec. 3. 23:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Mert a 2.5-3L-ből mondjuk 1.5-2-t tud felszívni az AC, a 12-ből meg 10.5-11-et. :)

És minél kevesebbet tankolsz annál jelentősebb az az 1-1.5L ami az alján marad.

2012. dec. 3. 23:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Mert igy nem mérheted egy autó fogyasztását, hogy minusz 5 fokban beinditod, mész vele 3km-t, leállitod, megvárod mig kihül, megint mész vele 3km-t, igy annyit fog enni mint egy helikopter. Az sem tesz neki jót hogy úgy szeretnél pontos adathoz jutni hogy addig mész vele mig ki nem fogy a benzin, ezt se csináld.

Mondjuk neked csak erre kell, reggel 3km melóba, délután 3km haza. Akkor ennyit fog enni, de nem azért mert valami gáz van vele, hanem azért mert te használod szélsőséges körülmények között. De érdemes tudnod ha 100km-re lenne a munkahelyed és sztrádán mennél akkor 6 literes fogyasztást kapnál eredményül.

2012. dec. 4. 00:59
 8/8 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm
2012. dec. 5. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!