Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet az oka, hogy az...

Marcsyka20 kérdése:

Mi lehet az oka, hogy az autóval ha bele megyek egy nagyobb tócsába vagy esik az esö leáll?

Figyelt kérdés
2012. dec. 1. 23:11
1 2
 1/11 Beviz Elek ***** válasza:
100%
Beázik valami. Valami elektromos dolog ázhat be. Ha meleg a motor akkor hamar kiszárad és megy is tovább nem?
2012. dec. 1. 23:19
 2/11 A kérdező kommentje:
Van ugy egyböl.. De van ugy h csak majd másnap. Elkezd ingadozni a fordultad rákuplungoláskor.(ha esik) :/
2012. dec. 1. 23:24
 3/11 Beviz Elek ***** válasza:
100%
Biztos hogy ázás/párásodással van a baj. Régi autó? Lehet hogy az elosztófedél párásodik be. Annyira nem értek hozzá, de egy Suzukin ez volt a baj. Nagyfater Dacia-ján meg láttam hogy mi a az az elosztófedél.... :D
2012. dec. 2. 00:05
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

Nekem volt régebben egy benzines Opelem, na az állt le, ha egy felhő volt az égen.

Azóta csak dízellel járok, aminél az sem számítana, ha a víz alatt mennék vele.

2012. dec. 2. 01:58
 5/11 anonim ***** válasza:
Elektromos dolgokat nézd át! Gyújtáselosztó fedél, biztosítékdoboz, stb.
2012. dec. 2. 06:48
 6/11 A kérdező kommentje:
96-os az autó!A párátol semmi baja. Az autószerelõ szerint a trafót èrheti. De szerintem az inyektorral lehet valami. Áh muszáj lesz gyalogolnom. :D
2012. dec. 2. 10:02
 7/11 pagan ***** válasza:
nekem akkor csinálta ezt mikor a lambdaszonda vzetékét megrágta valami egérféle,és nedvesség hatására meghalt a járgány pár órára,de ha neked esetleg fent van a lambda a motortérben akkor ez kizárható azt hiszem
2012. dec. 2. 10:31
 8/11 A kérdező kommentje:
Ez egy Seat Cordoba amugy. Ès sajnos nem hiszem, h az a baja mert locsolva volt ès nem állt le. Ha rávannak adva a fogyasztok(fènyszóró,ventilátor,kanyarodásnál index,féklápma) leáll. Kanyarodásnál föleg. Ilyen sz@r autóval mèg nem találkoztam.
2012. dec. 2. 17:59
 9/11 audiofly ***** válasza:
Akksi ?
2012. dec. 2. 20:41
 10/11 Beviz Elek ***** válasza:

Tuti nem aksi... Másnap mitől indulna el?

Hiába locsoltad, attól nem biztos, hogy kijön a hiba. Az esőnél magas a páratartalom, a motor elvileg szárítja de a sok gőz a motortérbe megy. Ott pedig az elektromos cuccokon gyorsan lecsapódik.

A tócsánál is ez a helyzet. Felcsapja a motorra, a forró motor elpárologtatja, az meg le tud csapódni a hidegebb alkatrészeken. Írtad hogy nem elég pár perc az újraindulásig, valami olyasmire csapódik le a pára, ami messzebb van a motortól, a hő nem szárítja ki.

Amikor otthon locsolod, azért annyi párát nem kap.

Egy 96os Cordoba motorja azért alulról sincs annyira védve (nekünk 94es volt).

Egyszer próbáld ki azt, hogy beíndítva kannából öntögesd mindenhova a vizet (kábelekre is)(legyen még hideg, ne a forró motorra nyomd rá). Egyszer le kell álljon, azon a környéken lesz a bibi.

Ha nem, akkor alulról slaggal.

2012. dec. 2. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!