Éjszaka felmenni autóval a Hármashatár hegyre mennyire veszélyes?
Sziasztok!
A férjem kitalálta, hogy valamelyik éjszaka menjünk fel a hármashatár hegyre. Nem veszélyes? Én eléggé parázok a vadállatoktól, meg ki tudja kik vannak fenn.
Semmivel nem veszélyesebb, mint kimenni az utcára.
Egyébként jó fej a férjed, én is elviszem minden évben a nejemet a Normafához éjjel, amikor az első hó lehull.
Sétálunk, forralt bort iszunk, oszt irány haza.
Menjetek nyugodtan:))
Semmi para,minden éjjel arra autózom.
Arra figyeljetek,hogy nehagyjátok magára az autót fent,a parkolóban,mert tiszta üvegszilánk az egész /korábbi feltörések miatt/...
Ahová ne menjetek éjjel,az a szépvölgyi végén található parkolók..
Nem tudom hogy vannak-e ott cigányok.
Más állatoktól nem gondolom hogy tartani kéne az országban.
Bringával szoktam arrafelé is járni többek között. Azzal nem veszélyes. Autóval, nem tudom miért lenne veszélyesebb. Mondjuk az autót magára hagyva lehet félteni. Viszont a bringát sehol nem teszem le. Mindenféle emberek vannak arrafelé, de kimondottan furcsa alakokat nem láttam.
Láttam siklóernyős lányt, aki éppen az oktatójával gyakorolt a felső parkoló alatt jobbra vezet le egy kis meredek út oda és gyönyörű a panoráma. Viszont éjszakára valami erős lámpát vigyetek, hogy a sötétebb és hold által meg nem világított részeken ne kelljen tapogatózni.
Aztán érdemes felmenni a forgalom elől sorompóval elzárt területre is. Ott le szoktak ülni ahonnan szép a kilátás és ott beszélgetnek emberek. Körül kell nézni ott langyos nyár éjszakán.
Most az adggódásodról jutott eszembe, hogy egy bringás lány mondta nekem, hogy kint a Pilisben az erdőben éjszakázott csak úgy magában egy bokor alatt. Reggel indult tovább vagy haza, már nem is tudom.
Kérdeztem, hogy nem félt-e az állatoktól és esetleg arra járó emberektől. Mondta, hogy nem volt ott semmi veszélyes állat. Embertől meg nem az erdőben kell félni, inkább a városban. Oda, mindentől távol nem nagyon mennek ki olyanok akik nem túrázni indulnak.
Már én is jártam sokszor éjszaka mindenfelé. Láttam a bringa reflektor fényében a Hármashatár hegyen már óriás nyuszit, a Pilisben Pilismarót és Dobogókő között kis rókát, amint jött ki az ösvényre felém. Jó nagyot ráhuhogtam és megtorpant aztán tovább mentem. A jánoshegyi úton a bokrok között mozgott valami. A feljámpa fényét oda fordítottam és egy gyönyörű baglyot láttam a fényénél. Szarvasbogarak repültek előttem egy darabig, amikor gurultam lefelé ugyanonnan. A fényt imádják a mindenféle apró bogarak és rovarok.
Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy szúnyog riasztó sprayt vigyetek, különben nem kell "csípkedni magatokat" mert a szunyik csapatostól segítenek olykor-olykor.
Na szóval ettől kell félni, hogy végre mondjak valami "igazán veszélyeset is". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!