Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha menet közben a szervopumpa...

Ha menet közben a szervopumpa megadja magát attól még kormányozható e a kocsi? Veszélyes-e?

Figyelt kérdés
2012. jún. 15. 14:41
 1/9 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
Igen kormányozható! Nem veszélyes, egyszerűen csak nagyobb erő kell a kormány forgatásához.
2012. jún. 15. 14:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Autószerelő vagy?
2012. jún. 15. 14:46
 3/9 anonim ***** válasza:
ezt minden normálisabb autósiskolában elmondják nem kell hozzá szerelőnek lenni :)
2012. jún. 15. 14:47
 4/9 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
Eredetileg az.
2012. jún. 15. 14:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha szervós kocsid van akkor próbáld ki ezt az egyszerű dolgot, amennyiben lehetőséged van rá.

Menj ki egy tágas, elhagyatott helyre. (Te tényleg valami elhagyatott hely legyen és tágas, ha valami rosszul sül el akkor időben lehessen korrigálni)

Gyorsulj fel kb. 30 km/h- ra, rakd üresbe a váltót menet közben, és állítsd le az autó motorját menet közben. (!A kulcsot nehogy kivedd, mert bekattan a kormányzár, csak a kulcsot forgasd el!) Miközben gurul leállított motorral az autó, próbálj meg vele kormányozni. Nah, kb. olyan érzés amikor megadja magát a szervópumpa.

Igazából nem veszélyes, de egy tapasztalatlanabb sofőrt eléggé meglepetésként érhet, ha egy kanyarban úgy kell forgatni a a kormányt, hogy beleszakad. Jártam már így még kicsit kezdő sofőrként hogy menet közben elkezdett világítani a piros olajlámpa. Azonnal leállítottam a kocsit, és elkezdtem félregurulni. A vége majdnem egy fa lett, mert nem tudtam milyen érzés, ha nincs szervó az autóban. Szerencsére kb. 30-40 en gurultam, így még időben ki tudtam korrigálni. (205-ös gumik vannak a kocsin, és 1,5 tonnás volt)

2012. jún. 15. 15:02
 6/9 WhiteLabel ***** válasza:
én ki is kötöttem a szervót, nekem pl jobb így.
2012. jún. 15. 15:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem alapból nincs benne szervó és nem kell lendületből tekernem. Persze, van jócskán visszatérítő erő, de kell az.
2012. jún. 15. 15:40
 8/9 anonim ***** válasza:
ha alapból nincs benne az más mivel ott a gyárban úgy csinálják h könnyebb legyen tekerni.
2012. jún. 15. 15:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2012. jún. 15. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!