Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy autó magánszemélytő...

Darabánt Zsolt kérdése:

Vettem egy autó magánszemélytől egy hete és a kocsi bekrepált de az eladó nem akarja visszavenni mondván e én átvettem az autót! Mit tehet ilyenkor?

Figyelt kérdés

2012. jún. 14. 20:32
 1/10 anonim ***** válasza:
javítsd meg vagy motorhibásan add el.
2012. jún. 14. 20:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Mégis mit vártál? Garanciát akkor kapsz, ha márkakereskedésben veszel autót. Magányszemélyeknél kapugarancia van, amit meg is értek. Én is vettem használt autót, minden egyes hiba, amit felfedeztem rajta, árcsökkentő tételt képzett. Használtat venni MINDIG lutri!
2012. jún. 14. 21:11
 3/10 anonim ***** válasza:
Csak a kereskedő köteles garanciát adni az autóra! Magánszemély nem! Ennyit erről, hogy "jajj ne vegyél kereskedőtől, mert át leszel verve".
2012. jún. 14. 21:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Gondolom vétel előtt átnézetted egy márka- vagy szakszervízben az autót, hogy minden működik-e rajta, ugye? Ha nem, így jártál, máskor előbb gondolkodj és nézz utána, hogy kell kiválasztani a megfelelő példányt, utána már foghatod a fejed.
2012. jún. 14. 21:33
 5/10 anonim ***** válasza:

"Csak a kereskedő köteles garanciát adni az autóra! Magánszemély nem! Ennyit erről, hogy "jajj ne vegyél kereskedőtől, mert át leszel verve"."

Ettől függetlenül, akkor sem jobbak az autókereskedők.

Ott is úgy kapsz garanciát, ha írásba foglalod, hogy mire terjed ki a garancia.

Abba pedig úgy egyezik bele a kereskedő, mint ha a fogát húznák.

A másik, hogy ha nem nézte át szakember, ez mindkét esetben előfordul.

2012. jún. 14. 22:02
 6/10 anonim ***** válasza:
ez sajnos a tipikus megnézted megvetted eset. nem nagyon van mit tenni.
2012. jún. 14. 22:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Max. úgy van esélyed, ha be tudod bizonyítani, hogy az autónak volt valami rejtett hibája, amiről az eladó nem tájékoztatott. Ebben az esetben jogod van elállni az adásvételi szerződéstől. De ez csak elméletileg lehetséges, gyakorlatilag szinte esélytelen. Úgyhogy ezt valószínűleg buktad.
2012. jún. 14. 22:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Max az, hogy megfenyegeted, vagy ilyesmi. Tettlegességet nem ajánlok, még mindig jobb igy, mintha utána börtönbe kerülnél. Sajnos nem tudsz mit tenni. Sajna igy jár az, akinek nincs pénze új autóra és használtan kell vennie.. Velem is ez volt anno. Jól meg is szivtam a használtan vett szarommal. Több százezret költöttem rá, mire tökéletes lett. (kereskedésből lett véve)
2012. jún. 14. 23:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Én b@sznám átíratni..XD
2012. jún. 15. 05:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi a jó abban, ha nem íratja át? Gondolom adásvételi szerződés volt, a régi tulaj meg már le is jelentette az eladást az önkormányzatnál. Az új tulajnak pedig átíratási kötelezettsége van, 15 napon belül.
2012. jún. 15. 06:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!