Fontos! Van egy vw sharanunk. Elfejetettük a vezérmüszíjjat. 90000km kell cserélni.182000km van benne. Mennyire "veszélyes"még így pár napot autózni?
Jövöhét pénteken van csak a szervízben hely.
Nekem addíg dolgoznom kellene mennem.Ez napi 26 kmt jelent.
Szerintem nagyon veszélyes. Egyéb szerviz? Maszek szerelő?
Egy autószerelő(!) ismerősömnek szakadt el a BMV-jén a a futásteljesítmény elérése után rögtön. És ez nem vicc, szerelő létére ő volt a legjobban meglepődve. Bár ha jól tudom pont a VW-nél van az hogy adnak a szíj kinézetére is. Tehát ha jól néz ki (nem repedezett stb), akkor még azt mondják a tulajnak hogy hajrá. Számít a vezetési stílus is asszem. Ha nem akarod máshová vinni az autót (bár szerintem az volna a jó megoldás) akkor ha elérhető (megnézhető) helyen van a szíj, nézd meg hogy hogy néz ki. Aztán attól függően majd meglátod.
Üdv.
Vagy elszakad..vagy nem. ezt a jó isten sem mondja meg neked látatlanban.
Ha lehet ne pörgesd (kíméld),és ne durva motor fékezz,mert ha elszakad ez a szíj akkor sokba fog kerülni.
Igyekezz a szervizbe vele,és vedd úgy hogy most le vagy cseszve,mert nem az utsó pillanatban kell rimánkodni hogy veszélyes-e még menni vele.
Nem úgy kell érteni,hogy még nem volt vezérmüszíj csere....
Most lett "elfelejtve"A 2.csere.Remélem jövö péntekig nem történik semmi baja az autónak......
Èpp írtam kommentben,hogy a 2.csere lett kicsit elfeljetve...
90000nél volt csere.Most van benne 182000km.
Jövöhét péntekre van idöpont a szervízben.Komplett csere lesz.....
Tehát ha jól értelek akkor mindössze 2000 km-t futott túl a szíj? Mert akkor semmi baj! Az szinte semmiség.
Ezek szerint mindenki félreértett eddig.
Azt hittük a szíjnak 90 ezer a "szavatossága" de te ti 180-at mentetek vele.
Ha még mindig félreértelek, akkor kérlek ne bonyolítsuk. Írd le hogy mennyit mehet a szíj (mennyi a gyári előírása), és azt hogy ti mennyit mentetek vele.
:)
Üdv.
igen,a lényeg az,hogy a szíj 2000kmt futott túl... :)
90000km a csere ideje.
Az az iagzság,hogy(nö léttemre) nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz....
A szerelö azt mondta akkor sürgösen csere....Bármikor szakadhat.Ezért is idegeskedtem.Dolgoznom mennem kell.
Köszönöm a válaszokat.
A matrica benne van,hogy 90000nél cseréltek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!