Valahol szivárog a hűtővíz. Tehetek olyan tömítőport, amit a hűtővízbe kell tenni?
Lehet hogy valahol szivárog, de olyan lassan hogy azonnal elpárolog ezért nem veszed észre.
Vízpumpa tengelye mellett is szivároghat.
Majd ha súlyosodik a helyzet észreveszed hogy honnét.
De a legvalószínűbb hogy hengerfejes, hegerfej tömítés megadta magát, meggörbül, esetleg megrepedt a hengerfej, ezért a hűtővíz a motorba kerül. Ez változatos, idővel súlyosbodó tüneteket produkál.
-fogy a víz, vagy a motoron keresztül távozik, vagy ellenkezőleg hengerekből nyomás jut a hűtőrendszerbe és kinyomja a vizet a túlfolyón keresztül.
-olaj lehet a vízben, habosodik
-hidegen nehezen indulhat
-hosszabb úton hajlamos túlmelegedni
-egyenletlenül jár a motor, alapjárat magas, vagy éppenséggel lefullad
Esetleg sok minden más...
én inkább töltenék 5000-renként bele 4 decit, minthogy minden marhaságot amit kitalálnak beletegyem a hűtőbe.
csatlakozások, vízpumpa, most hírtelen ennyi.
Amint írtam a tünetek nagyon változatosak "betegség" előrehaladottsága és motor konstrukciójától függően.
Amíg csak ennyire fogy a vized, kár belőle ügyet csinálni. Ellenőrizd a vizet kicsit sűrűbben, tölts utána ha hiányzik belőle. Ne mindig csak vizet, néha fagyállót is. Nemcsak hogy ne fagyon szét a motor, vízpumpa csapágya tönkremegy a tiszta vízben. És ne feled, forró motorba nem öntünk hideg vizet! legfeljebb nagyon óvatosan. :)
Viszont ha jelentkeznek a tünetek amiket írtam, esetleg keményednek a vízcsövek (növekszik bennük a nyomás) ne késlekedj, sok fölösleges kiadástól és kellemetlenségtől kímélheted meg magad. A megnövekedett nyomás hosszú távon képes akár szétrepeszteni a hűtőt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!