Miért ne lenne évi 20-30e Km alatt jó a dízel? Valaki magyarázza már meg nekem!
Elmondom a SAJÁT tapasztalatom. Nem a szomszéd Pista, nem a nagybátyám tesójának a fia, hanem a saját tapasztalatom.
2004-ben vettem egy dízel Renault Cliot. Tudjátok a dci, ami állítólag minden sarkon elromlik. Akkor volt az autó 2 éves, 40000Km volt benne. Néhány napja eladtam 120e Km-rel. Akárhogy is számolom, ez évi 10e Km. Erre mondják, hogy "jajj erre nem szabad dízelt venni". A vételkor fizettem kb. 200e Ft dízel felárat, eladáskor már csak kb. 100e Ft volt a különbség a benzineshez képest, szóval 100e a benzin javára eddig. No de: 80e Km alatt spóroltam legalább 500e Ft-ot üzemanyagon, és soha semmit nem kellett költenem az autó motorjára, üzemanyagrendszerére, stb. Ez testvérek közt is 400e Ft a dízel javára úgy, hogy csak évi 10e Km-t mentem. Tehát véletlenül sem 30-at, mint ahogy azt szokták mondani.
Valaki magyarázza el nekem, hogy mi ezzel a probléma! Miért kellett volna nekem benzinest vennem?
Ui.: Ha véletlenül beütött volna a mennykő, és a komplett üzemanyagrendszer elhalálozik, az max 400e Ft-ba került volna. Ekkor lennék egálban. Még mindig jobban járnék, mert legalább egy használhatóbb nyomatékosabb dízelem volt. Ja...megint vettem egy fiatal francia dízelt erre az évi 10e Km-re...biztos tök hülye vagyok.
Ez a B vectra szervízkönyvéből van. Ezek a gyári adatok. Az 1.7 td gyári adat szerint 6.7-et eszik városban, az 1.6 benzin (többféle 1.6 van)8.8-10.5 ig. Benzinesben ebben a típusú autóban ez a legkisebb.
Itt mindig tanulok öregségemre valami újat.
"Hogy a dízel nem jó városi használatra".
A sok német taxis, meg mind hülye és tudatlan marad a dízel Mercijével,
mert nem olvassa a Gyík-ot...
"No de: 80e Km alatt spóroltam legalább 500e Ft-ot üzemanyagon"
Ne örülj. Majd elköltöd rákgyógyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!