Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ne lenne évi 20-30e Km...

Miért ne lenne évi 20-30e Km alatt jó a dízel? Valaki magyarázza már meg nekem!

Figyelt kérdés

Elmondom a SAJÁT tapasztalatom. Nem a szomszéd Pista, nem a nagybátyám tesójának a fia, hanem a saját tapasztalatom.

2004-ben vettem egy dízel Renault Cliot. Tudjátok a dci, ami állítólag minden sarkon elromlik. Akkor volt az autó 2 éves, 40000Km volt benne. Néhány napja eladtam 120e Km-rel. Akárhogy is számolom, ez évi 10e Km. Erre mondják, hogy "jajj erre nem szabad dízelt venni". A vételkor fizettem kb. 200e Ft dízel felárat, eladáskor már csak kb. 100e Ft volt a különbség a benzineshez képest, szóval 100e a benzin javára eddig. No de: 80e Km alatt spóroltam legalább 500e Ft-ot üzemanyagon, és soha semmit nem kellett költenem az autó motorjára, üzemanyagrendszerére, stb. Ez testvérek közt is 400e Ft a dízel javára úgy, hogy csak évi 10e Km-t mentem. Tehát véletlenül sem 30-at, mint ahogy azt szokták mondani.

Valaki magyarázza el nekem, hogy mi ezzel a probléma! Miért kellett volna nekem benzinest vennem?

Ui.: Ha véletlenül beütött volna a mennykő, és a komplett üzemanyagrendszer elhalálozik, az max 400e Ft-ba került volna. Ekkor lennék egálban. Még mindig jobban járnék, mert legalább egy használhatóbb nyomatékosabb dízelem volt. Ja...megint vettem egy fiatal francia dízelt erre az évi 10e Km-re...biztos tök hülye vagyok.

2012. nov. 22. 17:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Még gyári adat szerint is 4,2 a dízel, 5,9 az 1.2 benzin 6,7 az 1.4 benzin vegyesben. Egy 82Le-s dízelhez csakis az 1.4 benzint szabad hasonlítani, akkor meg már 2,5 liter van köztük.
2012. nov. 22. 18:40
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem vagy te marketinges véletlen? Benzinesből a gyári fogyit számolod, dízelből meg 5-6 litert...
2012. nov. 22. 18:43
 13/19 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a B vectra szervízkönyvéből van. Ezek a gyári adatok. Az 1.7 td gyári adat szerint 6.7-et eszik városban, az 1.6 benzin (többféle 1.6 van)8.8-10.5 ig. Benzinesben ebben a típusú autóban ez a legkisebb.

2012. nov. 22. 18:54
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem szállok be a flamelésbe, de a kérdezővel nagyon hasonlóan gondolkodva én is vettem anno egy 1.5 dci Renaultot HASZNÁLTAN. Azóta is azzal járok évi ~15e km-t. A kérdező által említett fogyasztás teljesen reális, nekem is ennyit eszik (Nagyrészt városi használattal). Előtte 1.4-es benzines autóm volt (szintén Renault). Az városban azonos vezetési stílussal 7-8 l-t evett. A borzalmasan megbízhatatlan francia autómra SOHA nem költöttem kopó alkatrészeken kívül (Ez is jócskán 100e km felett jár már). Szerintem jó állapotú használt dízelt megérheti megvenni kisebb futásteljesítményre is, mert használtaknál a benzines és a dízel közötti árkülönbség már kisebb mint az újaknál.
2012. nov. 22. 20:59
 15/19 A kérdező kommentje:
Ezek szerint egy cipőben járunk. Hát ilyet...nem én vagyok az egyetlen, akinek az a szemét megbízhatatlan francia nem romlik el minden sarkon.
2012. nov. 22. 22:58
 16/19 anonim ***** válasza:

Itt mindig tanulok öregségemre valami újat.

"Hogy a dízel nem jó városi használatra".

A sok német taxis, meg mind hülye és tudatlan marad a dízel Mercijével,

mert nem olvassa a Gyík-ot...

2012. nov. 22. 23:17
 17/19 A kérdező kommentje:
Ott arra utalnak, hogy hidegen beindítod, mész 2km-t leállítod, erre tényleg nem való. Ha már bemelegedett, akkor felét fogyaszt városban a benzinesnek.
2012. nov. 23. 16:54
 18/19 anonim ***** válasza:

"No de: 80e Km alatt spóroltam legalább 500e Ft-ot üzemanyagon"

Ne örülj. Majd elköltöd rákgyógyszerre.

2012. nov. 27. 15:26
 19/19 A kérdező kommentje:
Ja valószínű, hogy pont az én autómtól leszek rákos, és nem a kamionok tízezreitól.
2012. nov. 28. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!