Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift kormánykapcsolóba...

Suzuki Swift kormánykapcsolóban miért romlik el a reflektor?

Figyelt kérdés

Már a második kormánykapcsolót fogyassza el két év alatt.

Tavaly vagy tavalyelőtt cseréltem egyet, ugyanezzel a hibával.A villamossági szakember a nagyobb fényerejű izzóra fogta a meghibásodás okát.

De most már a gyári méretű izzók vannak benne, mégis elromlott.

Olyan érzés, mintha oxidálódott volna az érintkező, esetleg összeégne, mert eleinte csak néha csinálja a hibát.

Sajnos nem jöttem rá, hogy lehet szétszedni és megtisztítani vízpapírral és alkohollal.

Kérem segítsen valaki.

2012. nov. 12. 17:03
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Kormánykapcsolóban van egy világításkapcsoló rész.

Ott van 3 rézlap érintkezőkkel.Ez egy olyan relé féle (lehet hogy az is) és az oxidálódott és kormos volt.

Lehet hogy közrejátszott a dologban, hogy az ősszel toltam neki wd40-et a mechanikus részeknek.Arra gondoltam, hogy a gőzei bejutottak és az égett be oda.

Kiganyéztam az egészet és tisztára töröltem, majd az érintkezőket smirgliztem.Aztán visszaraktam...

2012. nov. 26. 10:23
 12/13 Graf Spee válasza:

Egy barátomnak javítottam nem rég a kormánykapcsolóját a Swiftjén (ami ha jól emlékszem 92-es vagy 93-mas)

Egy csomó vezeték össze volt égve.. Szerintem a helyzetjelző, a tompított és a reflektor nem relézve van gyárilag. Minden össze volt égve a helyzetjelző és a tompított kapcsolója pedig menthetetlen volt, az indexkapcsoló meghanikája meg szét volt esve.

Nem volt kis idő míg átláttam mi a baj. Nagyáramú külső kapcsolókat használtam arra, hogy a helyzetjelzőt és a tompítottat kapcsolni tudja. A reflektor és a fénykürt funkciót a gyári bajuszkapcsolón még meg tudtam menteni. Az index az sajnos mivel szét volt esve elég bizonytalan lett.... de sikerült működésre bírni azt is....

Abszurdum hogy nincs relézve..... talán az önindító van csak relézve meg az AC, meg az ablaktörlő....

2015. ápr. 19. 12:00
 13/13 anonim válasza:

Nekem meg pont, hogy CSAK a tompított nem működik. Egyik álláson se kapcsol fel. Biztik, izzók okés.

Szét szedtem én is a kormánykapcsolót ahol a réz érintkezők vannak, de ezek csak a reflektort kapcsolják szerintem (plussz mellette az indexet)

2020. dec. 5. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!