Milyen autót ajánlotok leginkább a számomra?
Kb 300 000 ft értékben keresgélek.
LEginkább a suzuki swift, F astra típusok között gondolkodok. F astrarol lenne az a kérdésem, hogy mennyivel nagyobb a szervízköltsége? Mert azt olvastam, hogy hát mind a swift, mind az f astra kivisz a világból, megbízható. De azért mégis fura nekem, hogy egy közel 20 éves autóra ugyanannyit kell költeni mint egy kisebb életkorú, esetleg kevesebbet is futott swiftre?
Másik kérdésem: Milyen autókat tudtok még ajánlani nekem ebben az árban, s miért?
Előre is köszönöm a válaszokat!
18/F első auto.
Hidd el, hogy egy F astrára ugyanúgy nem kell költeni mint egy swiftre!
Amit ebben az árban ajánlanék azt te már fel is soroltad:
F Astra, Swift. Mindkettő megbízható, nagyon olcsó hozzájuk az alkatrész és alapvetően nem szokott velük gond lenni.
Más autót ennyi pénzért nem mernék ajánlani...
Én is kb. ennyiért keresem első kocsimat, nekem a Corsa B-re esett a választás. Városi kisautó, megbízható, apróbb hibák lehetnek, de olcsó az alkatrész. Szerintem mindenképpen jobb, mint egy Swift, én azt már kizártam. Aztán majd pár év múlva lehet veszek erősebb-nagyobb kocsit, de egyelőre feleslegesnek érzem, kezdésnek tökéletes lesz ez, meg nagyrészt úgyis a fővárosban lesz hajtva. Remélem sikerül majd egy jót kifognom.
Egyébként szerintem nyugodtan vegyél Astrát, olyanon tanultam, szerettem vezetni.
"Hidd el, hogy egy F astrára ugyanúgy nem kell költeni mint egy swiftre!"
Na ez hülyeség! HA használt autót veszel, még ha jó állapotban is van, akkor is rá kell költened nagyjából 50-100ezer ft-ot! És most nem csak a műszaki vizsgára való felkészítés miatt, hanem a te érdekedben is. Le kell cserélni rajta jó néhány dolgot (motorvezérlés, olaj-levegő-benzinszűrő -- és ez a minimum) illetőleg nem árt tüzetesebben átnézetni, mind vásárlás előtt, mind vásárlás után. Én a 300Ezer ft-os Swiftemre cirka 100-at költöttem még rá, mire tényleg tökéletes műszaki állapotban lévő autó lett belőle. Ezen felül nem írtad, hogy 300+ átírási költség, vagy átírással együtt akarsz 300 ért kocsit venni. Én leginkább kéztől és lehetőleg valami ismerőstől vennék kocsit, a kereskedők... eléggé körmönfontak és ha nem viszel magaddal egy szakembert, úgy át b*sznak, ahogy illik. :-/
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó: Én a tulajdonostól való vásárlást részesítem előnyben, soha nem vennék kereskedésből semmit..Mi is kereskedtünk régebben autókkal..:)
Tisztában vagyok a vezérlés+olaj+szűrők cseréjével..de többet nem feltétlen kell szerintem rájuk költeni. Vagyis a swiftre nem hinném, arra lennék kiváncsi, hogy az f astrara kell-e, vagy annak is elég ennyi.
vezérműszíj, vízpumpa, feszítőgörgő --> más néven ez a motorvezérlés! :D ;)
kérdező, az, hogy a kötelező dolgokon felül mit kell rajta cserélni, az csak az előző tulajtól függ, hogy mennyire tartotta rendben! hiába suzuki, ha a tulaj sz*rt bele, akkor bizony van azzal a kocsival elég tennivaló!
nekem például a kötelező dolgokon kívül (motorvezérlés, olaj-levegő-benzinszűrő) ott volt még az: alvázvédelem, az összes fékbetét cseréje + a fékdobok felszabályoztatása, hátsókerék csapágy csere, küszöbcsere. na ez az összes kb. 150ezerbe fájt nekem munkadíjjal együtt. egy jó maszek szerelővel csináltattam persze, nem márkaszervizbe!
értem, hát mindenképpen jót kell kifognom, ha nem akarok ennyit rákölteni..hiszem azt, hogy tudok 300ért találni egy olyan swiftet amiben csak vezérlést,pumpát kell cserélni, többi rendben van:) Viszont F astranál ezt kevésbé tartom elérhetőnek. Nah majd meglátjuk:)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!