Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót ajánlotok leginká...

Milyen autót ajánlotok leginkább a számomra?

Figyelt kérdés

Kb 300 000 ft értékben keresgélek.

LEginkább a suzuki swift, F astra típusok között gondolkodok. F astrarol lenne az a kérdésem, hogy mennyivel nagyobb a szervízköltsége? Mert azt olvastam, hogy hát mind a swift, mind az f astra kivisz a világból, megbízható. De azért mégis fura nekem, hogy egy közel 20 éves autóra ugyanannyit kell költeni mint egy kisebb életkorú, esetleg kevesebbet is futott swiftre?

Másik kérdésem: Milyen autókat tudtok még ajánlani nekem ebben az árban, s miért?

Előre is köszönöm a válaszokat!

18/F első auto.

2012. nov. 12. 11:20
 1/10 anonim ***** válasza:
A szomszédomnak f astrája van, nem volt vele gondja, de több ismerősömnek igen, illetve az út szélén is látok mindig lerobbanva. A swift nekem elég kicsi, de azt nem láttam még lerobbanni. Nekem Peugeot 306 van, 15 éves, szintén megbízható, akárki akár mit mond a francia autókról, nekem megfelel. Nagyon olcsó az alkatrész hozzá, kiterjedt klubja van
2012. nov. 12. 12:21
 2/10 anonim ***** válasza:

Hidd el, hogy egy F astrára ugyanúgy nem kell költeni mint egy swiftre!

Amit ebben az árban ajánlanék azt te már fel is soroltad:

F Astra, Swift. Mindkettő megbízható, nagyon olcsó hozzájuk az alkatrész és alapvetően nem szokott velük gond lenni.

Más autót ennyi pénzért nem mernék ajánlani...

2012. nov. 12. 12:33
 3/10 anonim válasza:

Én is kb. ennyiért keresem első kocsimat, nekem a Corsa B-re esett a választás. Városi kisautó, megbízható, apróbb hibák lehetnek, de olcsó az alkatrész. Szerintem mindenképpen jobb, mint egy Swift, én azt már kizártam. Aztán majd pár év múlva lehet veszek erősebb-nagyobb kocsit, de egyelőre feleslegesnek érzem, kezdésnek tökéletes lesz ez, meg nagyrészt úgyis a fővárosban lesz hajtva. Remélem sikerül majd egy jót kifognom.

Egyébként szerintem nyugodtan vegyél Astrát, olyanon tanultam, szerettem vezetni.

2012. nov. 12. 16:42
 4/10 anonim ***** válasza:

"Hidd el, hogy egy F astrára ugyanúgy nem kell költeni mint egy swiftre!"

Na ez hülyeség! HA használt autót veszel, még ha jó állapotban is van, akkor is rá kell költened nagyjából 50-100ezer ft-ot! És most nem csak a műszaki vizsgára való felkészítés miatt, hanem a te érdekedben is. Le kell cserélni rajta jó néhány dolgot (motorvezérlés, olaj-levegő-benzinszűrő -- és ez a minimum) illetőleg nem árt tüzetesebben átnézetni, mind vásárlás előtt, mind vásárlás után. Én a 300Ezer ft-os Swiftemre cirka 100-at költöttem még rá, mire tényleg tökéletes műszaki állapotban lévő autó lett belőle. Ezen felül nem írtad, hogy 300+ átírási költség, vagy átírással együtt akarsz 300 ért kocsit venni. Én leginkább kéztől és lehetőleg valami ismerőstől vennék kocsit, a kereskedők... eléggé körmönfontak és ha nem viszel magaddal egy szakembert, úgy át b*sznak, ahogy illik. :-/

2012. nov. 12. 19:51
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó: Én a tulajdonostól való vásárlást részesítem előnyben, soha nem vennék kereskedésből semmit..Mi is kereskedtünk régebben autókkal..:)

Tisztában vagyok a vezérlés+olaj+szűrők cseréjével..de többet nem feltétlen kell szerintem rájuk költeni. Vagyis a swiftre nem hinném, arra lennék kiváncsi, hogy az f astrara kell-e, vagy annak is elég ennyi.

2012. nov. 12. 20:26
 6/10 anonim ***** válasza:
vízpumpa, görgők, vez.műszíj cseréje amit még nem írtak le. egyébként ha kiválasztottál egy autót vidd el egy szervízbe, 5-6ezerért átvizsgálják, mielőtt kifizeted a kocsit
2012. nov. 13. 15:40
 7/10 anonim ***** válasza:

vezérműszíj, vízpumpa, feszítőgörgő --> más néven ez a motorvezérlés! :D ;)

kérdező, az, hogy a kötelező dolgokon felül mit kell rajta cserélni, az csak az előző tulajtól függ, hogy mennyire tartotta rendben! hiába suzuki, ha a tulaj sz*rt bele, akkor bizony van azzal a kocsival elég tennivaló!

nekem például a kötelező dolgokon kívül (motorvezérlés, olaj-levegő-benzinszűrő) ott volt még az: alvázvédelem, az összes fékbetét cseréje + a fékdobok felszabályoztatása, hátsókerék csapágy csere, küszöbcsere. na ez az összes kb. 150ezerbe fájt nekem munkadíjjal együtt. egy jó maszek szerelővel csináltattam persze, nem márkaszervizbe!

2012. nov. 14. 13:11
 8/10 A kérdező kommentje:

értem, hát mindenképpen jót kell kifognom, ha nem akarok ennyit rákölteni..hiszem azt, hogy tudok 300ért találni egy olyan swiftet amiben csak vezérlést,pumpát kell cserélni, többi rendben van:) Viszont F astranál ezt kevésbé tartom elérhetőnek. Nah majd meglátjuk:)

Köszönöm a válaszokat!

2012. nov. 14. 14:17
 9/10 anonim ***** válasza:
írd meg, hogy végül mit vettél.
2012. nov. 14. 14:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Még mindig semmit? :) Am én F-es astrát szeretnék venni.
2013. jan. 13. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!