Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért büntettek meg a rendőrök?

Miért büntettek meg a rendőrök?

Figyelt kérdés

Ma jött a motomért a vevő, és mint ilyenkor szokás beindítjuk, megengedtem neki hogy menjen egy kört

Mivel nagymotorrol volt szó, ezért hangja is olyan amilyen dukál neki

1órafelé kijött kettő rendőr, elkérték a papírjaim, majd kaptam egy szép 30ezres csekket

Kérdem én miért? Nem volt csendháborítás, mert kertes házban lakom, és mindenki azt csinál napközben amit szeretne bizonyos szintig

Azt hittem majdnem szétszakítom a csekket, 21. században nem lehet egy járművet beindítani és használni?

Kisgyerek nincsen a körzetben, beteg ember szintén nincs

Az eszem megáll, nem is akartam a rendőrrel vitatkozni inkább hallgattam

25/F

2012. nov. 7. 14:54
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
#6-os vagyok. Hát igen. A csendháborítás érdekes téma. Már nincs időkorlátja, így a nap teljes szakában bejelentést tehet bárki, ha zavarja valakinek a hangoskodása. Sok olyan eset van, amikor fenn áll hasonlóan zajos körülmény (építkezések, motorfűrészelés, betonozás stb.), ne is beszéljünk az engedély, bejelentés nélküli házibulikról, partizásokról. Furcsa, mert rendőrismerősök szerint hasonló esetekben első körben mindig csak szóbeli figyelmeztetés történ, és ha az illető továbbra sem fejezte be a zajos tevékenységet, csak akkor büntették meg. Én a helyedben megkeresnék (ha van) valami rendőr ismerőst, és utána járnék. Én tuti nem hagynám annyiban. Nem vagyok egyébként motorpárti, meg ilyenek, csak idegesítőnek találom, ha aránytalanul büntetgetnek össze-vissza. Felénk még sosem hallottam hasonló esetet, maximum felszólítani jöttek ki, de büntetni sose büntettek meg senkit, főleg a nagyobb bulikat szervezőket. Minden jót kívánok a továbbiakban!
2012. nov. 7. 16:04
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

En azt nem ertem, hogy a rendor mi alapjan adta a csekket. Az alapjan, hogy valaki bejelentest tett? Vagy az alapjan, hogy hallotta a zajt a sajat fulevel?

Mert ha ugy volt ahogy leirtad, hogy szomszed telefonalt, rendor jott adott csekket, akkor te is siman feljelentheted barmelyik szomszedodat, mondd hogy lancfureszelnek vagy akarmi, a rendor fogja magat kijon es elkezd csekket osztogatni (anelkul hogy hallana a zajt)?

En ezzel bemennek a rendrosegre es utanajarnek!

2012. nov. 7. 18:32
 13/21 A kérdező kommentje:
Még a héten bemegyek a legközelebbi kapitányságra, és rácsapok az asztalra hogy engedjék el a bírságot
2012. nov. 7. 19:07
 14/21 anonim ***** válasza:
elvileg ha valamiért megbüntetnek azt bizonyitani is kellene,mondjuk tanuval vagy ha te elismered a szabályszegést
2012. nov. 7. 19:20
 15/21 anonim ***** válasza:
elözö vagyok. ha beakarsz menni a kapitányságra, tegyél fel egy normál kipufogót, tanuk elött vedd fel videóra a moci hangját és játszd le a panaszirodán, mérjék le a zajszintet ha akarják hány decibellel szol a moci
2012. nov. 7. 19:24
 16/21 A kérdező kommentje:
A motort ma adtam el, miután elmentek a rendőrök, szóval bérletezni fogok a következő motor vásárlásig
2012. nov. 7. 19:27
 17/21 anonim ***** válasza:
Ismerem az ilyen motoros fajta emberkéket! Túráztatják a gépet, hogy bosszantsák a környezetében élőket, mert Ők a motoros janik! De... nem ad a sün csak úgy büntetésről csekket!!! Tudod kedves kérdező, ha megfognak egy csibészségen akkor Te és a hozzád hasopnlók nyüszítenek, el megy a kedvük a nagyfiuzástól, rimánkodnak mint a cigányok! De... nem értek veled együtt! Ki a pusztára és óbégathatsz a motoroddal együtt!
2012. nov. 8. 07:15
 18/21 anonim válasza:
Hello 25/f, én 60ezres csekkel leptelek volna meg, + motorelkobzás. :) Szerintem a vevővel jó cimborák lettetek volna! :D Apropó, ő húzatta, te meg fizeted a csekket? Pff..
2012. nov. 8. 08:13
 19/21 anonim ***** válasza:

A csendháborítás szabálysértését követi el, és 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja.

Idesorolható:

a túl hangos zenehallgatás a napszaktól függetlenül,

a hétvégi barkácsolás,

lakásfelújítás,

fűnyírás,

a házibulik,

a családi események.

Álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen létezik Magyarországon!

2012. nov. 9. 01:09
 20/21 anonim válasza:
19-es: de van, régen csak éjjel volt, olyan este 8-9-10 óra után, de változott a dolog, már napszaktól független a dolog.
2012. nov. 10. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!