Aki valamennyire ért az autókhoz, kérem olvassa el!? SOS!
Reggel le akartam parkolni (tolatva), és nem vettem észre egy akna fedelet a füves területen, ami eléggé kiállt a földből, és ilyen beton kerete volt, mint egy kicsi dombocska. Az autóm elég alacsony, ezért fennakadt az aknafedélen, és mivel elég gyorsan tolattam befelé, mire egyáltalán felfogtam mi van, már végigszántotta a kocsi alját egészen kb. a vezető ülésig. Ekkor próbáltam hátrafelé, merthogy az volt a logikus, de valamiben nagyon megakadt, és nem ment, nem akartam erőltetni.. ezután előre indultam, ezért még egyszer végigszántotta a kocsi alját.. Elég rossz hangja volt, még éreztem is, hogy karistolja..
Ezután megálltam egy közértnél vásárolni, majd amikor elindultam, nagyon furcsa volt a váltó, és a kézifék.. A kocsi is furán viselkedett váltáskor, a kéziféket pedig nagyon be kellett húzni, hogy a kocsi ne guruljon!
Az a kérdésem, hogy tehetett a hülyeségem kárt a váltóban, és a kézifékben?? Nagyon be vagyok sz@rva, a férjemnek még nem mertem elmondani, csak azt mondtam, hogy "valamiért" ezt csinálja! Azt mondta ne parázzak, hazajön megnézi (ért hozzá). De nagyon félek, mert egy váltó ebbe a sz@rba 300 ezer forint.. ennyink meg nincs!!
A másik, hogy eszembe jutott, hogy nem mondom meg, de mi van, ha tényleg gáz van odalent, nem lesz megcsinálva, és esetleg nagyobb baj lesz belőle, akár baleset is..
Ezt természetesen nem szeretném!
Nem értek hozzá, nem tudom, hogy a váltót és a kéziféket elérhette e az aknafedél..
Segítsetek! Mit csináljak?
:) A férjemtől nem kell félnem, sosem bántana, csak volt már hülyeségem a kocsival korábban is.. jó, lehet én parázom tényleg túl.. nem vezetek olyan régóta, napi rendszerességgel csak 1 éve, és minden ilyentől meg tudok ijedni, pont azért, mert nem tudom mekkora kárt okoztam!
Nézegettem a kocsi alá, de nem tudom mit kellene látnom, mert előtte nem nézelődtem alatta.. :)
Új Swifthez is vannak bontott alkatrészek??
Igen. Előfordul hozzá alkatrész bontva. Egyébként szerintem is egy kicsit túlizgulod a dolgot. Szóval nyugi!
Ez egy Swift fórum. Ha ide beírod, hogy milyen alkatrészt keresel bonta akkor tuti segítenek, hogy kihez kell fordulnod ilyenért.
Amúgy lehet, hogy minimális javítással orvosolható a probléma. Majd kiderül.
Köszi mindenkinek!
Szerencsére semmi baja a kocsinak!! :))
Ezt most megúsztam, legközelebb, jobban figyelek!
A váltónak nem lehet baja,(vagy tíz 10-es erősségű csavarral rögzül a motorhoz),esetleg az olajleeresztőcsavart eldeformálta és kiszivárgott az olaj?(ettől lehet baja)
A kéziféknek meg szerintem megnyúlt a bowdene.Kíváncsi vagyok,hogy mi lett majd mnd el lécci :)
Az a baj, hogy a magas aknafedél szörnyű dolgokat tud művelni. Átrendezheti a kipufogót, a hővédő lemezeket, a lefelé lógó szilenteket pl a hátsó futóműben. Kellemetlen lehet ha megsérül az alvázvédelem és a télen a csupasz fém intenzíven elkezd rohadni. Egyébként a karter is sérülhet, ami elég problémás. Ha megütöd a lengőkart elmehet a futóműgeometria, stb...
A váltót és a kéziféket viszont nem értem, hogyan rendezhette át. Esetleg az egyik oldali kézifékbowden elszakadt, vagy fenetudja. Nem lehet hogy csak az ijedtségtől érezted furcsának a váltót és a kéziféket? Mindenképp hozzáértőnek kell aláfeküdni és felmérni a károkat. Lehet nincs nagy gáz, de az ellenkezője sincs kizárva. Egyébként ha alánézel, és nem vagy hülye, azonnal látod, hogy valamin átmentek vele és az okozta a rombolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!