Egy 12 éves gumi az már öreg?
Figyelt kérdés
2012. nov. 5. 18:03
1/9 anonim válasza:
Nézd meg az állapotát. Kezd repedezni - az oldalfala pl? ( szerintem igen ).
Egyébként szerintem igen, ez már öreg gumó.
2/9 A kérdező kommentje:
Nem nagyon repedezik, csak nagyon csúszik. Cserés, ugye?
2012. nov. 5. 18:19
3/9 anonim válasza:
NEM, FIATAL!
Persze, hogy öreg, vágd szét, és dobd ki, nehogy valaki használni merje. Ne kockáztassunk a biztonságot közúton, vegyél (akár használt) de olyan gumit, amivel nem okozol balesetet az első fékezéskor/kanyarban.
4/9 anonim válasza:
Cseréld le! Többe kerül a gyerektartás:))
5/9 anonim válasza:
Alapesetben 6-8 év egy gumi élettartama. Esetleg 9 év, prémium márkánál, garázsban/pincében tartva, a legkevesebbet kitéve UV hatásnak. Akkor szerinted a 12 sok? :)
6/9 anonim válasza:
Nem öreg,de nem kéne már használni. Jól írja az előttem levő,olyan 8 év egy gumi hasznos futásideje. Főleg ha csúszósnak érzed,már nem gumi hanem műanyag az állaga,kipállott,kemény,defektre hajlamos. Én azt javaslom ha teheted cseréld le.
7/9 anonim válasza:
Az bezony, én 6-7év után már ajánlott, és érezhetően kell is a gumicsere, felkeményedik, elöregszik az anyag, az első jel az hogy körforgalomból való kihajtáskor, vagy nagyobb sebességű kanyarnál irgalmatlanul csikorog, utána pedig nagyobb tapadást igénylő kanyarnál megcsúszik.
Ugye nem a VT250-en van?
8/9 A kérdező kommentje:
De, a VT-n van. Jó minőségű Pirelli, a Dot-száma 3500. Tavasszal terveztem a cseréjét, mert amit eddig MZ-vel be tudtam venni 70-nel, földig érő lábtartóval, azt a Vt-vel alig bírom 40-nel.
2012. nov. 5. 20:06
9/9 anonim válasza:
4 évnél idősebb gumit nem ajánlatos még használni... ha már repedezik a széle az már kuka, főleg ha a lamellák is elkoptak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!