Motornál ilyen módon tudok spórolni?
Mivel nem szeretnék túltenni 3év után a motoron, ezért némi összeget, azzal szeretnék megtakarítani hogy nem veszek védőruhát meg csizmát, hanem csakis sisakot, meg esetleg kesztyűt
Sajnos nincsen magas keresetem, és inkább kockáztatok, ez nagyon rossz szemlélet vagy, elhanyagolható egy 25-40ezres bőrdzseki/nadrág?
A jó sisak,+gerincprotektor mindennek a kulcsa.
Ha van rajtad egy 50 ezres bőrszerkó,az ugyan megvéd a csúszás által okozott sérülésektől,de ugyanúgy meghalsz egy nagyobb csattanásnál...
Eddig 3 komolyabb baleseten volt közúton, egyik sem az én hibámból (jegyzőkönyv szerint, nem azért mert én mondom). Mind a hármat a protektorok (meg a mázli) miatt úsztam meg életveszélyes vagy halálos sérülések nélkül, pár töréssel.
Ha nem költök rájuk annyit amennyit költöttem akkor most nem itt írogatok, hanem az oszlás előrehaladott állapotában vagyok, vagy a mennyei kantiban huszonegyezek Szent Petivel.
Bukó, csizma, kesztyű, gerincprotektor kötelező, a bukó ugye előírás is, térd és nyakprotektor pedig ajánlott ha motorozol, és nem a 10ezres piacos kategóriából, mert az csak kicsivel jobb a semminél.
Már kisebb csattanásnál sem mindegy, hogy a bőr kopik a kezedről, vagy a kesztyű, vagy éppen megvédi a csizma a lábfejedet, vagy a dokik csinálnak újat fél év meg 6műtét alatt.
Nem mellesleg a huzat csúnya dolgokat tud csinálni, lehet kesztyű nélkül motorozni, de ne csodálkozz hogy ha sokáig csinálod 40éves korodban ki fogod lötyögtetni a söröd felét mert szétmennek az ízületeid.
De egy a lényeg: VÉDŐFELSZERELÉSEN NEM SPÓROLUNK. Ha nincs pénzed az újra akkor keress használt cuccokat, az hogy kívülről kicsit kopott nem von le a védelemből, inkább legyen kopott ruhád mint egy törött gerinced.
Megfontolom mert használtat mégis könnyebb venni, de akkor minek írkálják annyira hogy drága mulatság a nagymotorozás, ha jó esetben nem verem tönkre a felszerelésem és a motor alkatrészeit, akkor kis fizetésből is lehet ez a hobbim
Motoron végülis gumit, lácnszettet kéne cserélni ha rossz, de ruhát illetően írják a 70-80ezres szettek listáját
Meg a szervizet hogy lehet megoldani ha vinni kell és nincs pénzem, olajcserét itthon is megtudom csinálni, meg leengedni, azért nem adnék ki pénzt szalonban
Üdv!
Én is a Te helyzetedben vagyok,csoportos motorozásnál alulöltözöttnek éreztem magam,de Én nem is az a motoros vagyok aki minden kanyarba csak úgy belesuhan,mert mitagadás én mentem már jópár motoros után és sokan úgy mennek bele a kanyarokba hogy ha a kanyar után egy lerobbant kocsi lenne akkor telibe csapta volna őket ,nos ők persze hogy merészebbek hisz ruhájuk is megengedi.Amiket viszont tényleg nem lehet elkerülni az csak az ha az embert csapják el valami őrült szlovákok vagy romános vagy valami köcs ög bmw-sek.
Én amiben motorozok:Shelly's ranger bakancs,hidegben térdvédő,meg 10ft-os bukó amit majd leakarok cserélni egy középkategóriásra amit a lidliben lehetett kapni.Én nyáron szeretek szabadon motorozni,szóval megesik hogy a ruházatom csak bakancs,farmer,poló,bukó és bőrkesztyű,ezeket 35fokban, Én nem azért megyek motorozni hogy összetörjem magam,ezért elővigyázatos is vagyok,de tudom hogy ez nem mindentől ment meg így azért kockázatos,de majd ha lessz elég pénzem akkor felruházkodok én is de akkor sem fogom túlzásba vinni mert nem sortmotoros vagyok hanem szocimotoros :)
Tényleg ne ezen spórolj...
Én motoros ruhát , 38000-ért vettem újonnan (shox üzletben), tudom hogy nem a legjobb a védelme, de csúszásnál nem a bőröm kopik, szél nem fúj át rajta, vízálló(meg thermo bélés is van hozzá) és a másik legfontosabb hogy van benne protektor ami azért kicsit azért védi az ízületeket meg csontokat.
Bukó szintén nagyon fontos, fejből is csak egy van és az az egy is eléggé sérülékeny...
Ami nekem van az 25k volt, szintén újonnan. Azt, hogy mennyire véd nem tudom, és nem is szeretném megtudni. De a piacoshoz képest ránézésre is baromi biztonságosnak tűnik...
A lábfejed védelme szintén fontos, bár egy itt már nem az életeddel játszol, csak valamelyik lábaddal.
Nekem magas szárú munkavédelmi bakancs van, elméletileg véd olyan jól mint egy motoroscsizma(bár pár centivel rövidebb a szára) de ezt legalább kaptam és nem került pénzembe... (amúgy kb 25k körül van az ára ennek is)
Kesztyű meg esésnél megint csak fontos, azért a kezed szerintem eléggé fontos.
Én pár év bicajos múlt után ezt megtanultam rendesen...
(mikor kesztyűbe olyat kapott a kezem hogy 2 hétig egy ujjamat se tudtam mozdítani meg kesztyűn keresztül lekapta a bőrömet, na akkor mi lett volna kesztyű nélkül?)
Ez még nekem sincs normális, csal egy 1500ft-os amiről 3 nap után a protektorok kezdtek leválni...
Szóval ha lesz miből akkor a következő a normális kesztyű...
Heegany
Ha 25-30ezres tételről van szó ennyit összetudok spórolni, de akkor minek riogatnak azzal hogy ilyen árú ruhával semmire nem megy az ember?
Sok esetben alsóhang 40ezer forint onnantól 55-60ezernél lehet strapásnak mondani
Emiatt bizonytalanodtam el, hogy ha nem elég a 20-30ezres kiegészítő akkor sz*rok bele és boxergatyában is elindulok még ha leszakad a bőr a s*ggemről is :D Szóval érted hova akarok kilyukadni
Persze, érem hogy mire gondolsz.
Azért a protektorok gondolom az 50 ezres ruháknál elég jók már ,ennél pl a térdprotektor a béléshez van rögzítve, a bélés meg elmászik állandóan, a protektorral együtt...
Bár ezen pár öltéssel tudtam segíteni, de nyilván tökélese n védeni nem fog.
De ezért ez is többet véd mint a semmi(mondjuk egy kisebb esésnél valószínű hogy nem törik be pl a térdkalácsom)
De a legfontosabb az hogy csúszásnál nem ég sz@rrá a bőröm. És ha mondjuk egy nagyobb koccanást megúszok pár méter sima csúszással akkor nem kell a bőrömet az aszfaltról kapargatni hanem csak felállok és megnézem mi lett a motorral...
Bár azt még hozzáteszem hogy és is szocimotoron fogom hamarosan nyomi, szóval száguldozni azt nem fogok :)
Most milyen motorod van? és mennyi idős vagy?
A fizetésed megközelítőleg mekkora nagyságrendű?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!