Üdv mindenkinek! Egy Skoda Octavia II 2. 0 PD TDI autóm van. A lentebbi információk alapján szerintetek nagyon eszi az olajat? Előre is nagyon hálás vagyok!
Figyelt kérdés
Egy Skoda Octavia II 2. 0 PD TDI autóm van. Szerelőm azt javasolta, hogy 5W-40 es vagy 10w-40 es motorolajat töltsek bele.3 hónappal ez előtt volt utoljára olajcserém mikor is 10w-40-est töltöttünk bele. Azóta naggyából 15000 km került az autóba és hozzávetőlegesen 2l motorolajat kelett rátöltenem a szintesés miatt. Ez normális lenne?2012. nov. 3. 13:03
1/6 anonim válasza:
Szerintem normális,pl skoda superb 1.9 pdti-m volt 0-km motoral tehát új volt 10 000 km-1L olajat evett meg,a szerelőm szerint normális.Váltottam castrol-ról mobil1-re 5dl olaj- 10000km.
2/6 anonim válasza:
Te jó ég! 10 éves Fordom 0, azaz 0dl olajat eszik évente/15000km alatt. A korábbi, közel 20 éves autóm nem fogyasztott 1l-t ennyi km alatt (kivéve amikor a szimmering rossz volt).
3/6 anonim válasza:
Te jó ég, az én benzines sor6 biturbómra, meg azt írja a gyártó, hogy ha nagyon hajtom akkor 1000km-en is bekérhet fél litert. És ez gyári adat...
15 000km-en 2 liter nem vészesen sok, de ahogy már utaltak rá , én is elgondolkoznék egy másfajta olajon. Hátha.
4/6 gomzoli válasza:
A PD TDI-be 10w-40-es olajat? Hagyd ott azt a szerelöt, amelyik ezt tette! Amugy abbol sem szabadna ennyit megennie.
6/6 A kérdező kommentje:
Érte, köszönöm a segítséget mindenkinek, akkor illő lesz beterveznem egy olajcserét.
2012. nov. 5. 05:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!