5 éves az autónk, ritkán használjuk, eddig csak 23000 km-t futott. Ideje lenne azért átnézetni? Mit fognak vele csinálni? Miket cserélnek ki rajta? Mennyibe fog ez kerülni kb?
Elsősorban azt javaslom, hogy ne márkaszervizbe vidd. A garanciaidő már úgyis lejárt a km ellenére is.
Egyébként számítógépes diagnosztika, esetleg olajcsere, futómű/fék ellenőrzés stb... Ezeket szokták átnézni.
Honnan írsz?
Köszönöm a válaszokat!
Márton Autószervíz, Dombóvár. Ide vittem nemrég műszakira.
Azt viszonylag olcsón megúsztam és a szolgáltatással is meg voltam elégedve.
Akkor csak az olajat, a szűrőket és a hűtőfolyadékot cseréltessem? Más baja ugyanis nincs az autónak.
De, kell.
A vezérmű és a hosszbordásszíjat (generátorszíj más néven) is érdemes cseréltetni, ugyanis 5év az élettartamuk, attól függetlenül hogy csak 23E van a gépben.
Az anyaguk öregszik, fárad, felkeményedik és kirepedezik, aztán megadja magát. Főleg azért érdemes, mert ilyen használat mellett 20éves korára éri el az autó a 100E-es futást, el fogjátok felejteni, az átugrott vezérlés meg drágább mint egy szíj.
Emellett érdemes ellenőrizni a fékpofákat, és mindenképp cserélni a fékfolyadékot is, ugyanis van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy felveszi a vizet a környezetéből, egy esetleges vészfékezésnél, vagy szerpentines útnál felforrhat, akkor pedig elmegy a fékerő, nem kellemes dolog. Légtelenítéssel együtt max 3/4 óra,és a fékfolyadék sem húzós.
Plusz érdemes ránézni a gumikra is, 5év alatt sokat romlik az állapotuk, még ha a mintázat jó is, az anyaguk ezeknek is öregszik, felkeményedik, és romlik a tapadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!