Az káros az autónak ha csak másfél évente cserélem le az olajat ritkán van használva kb 4000 km évente?
Károsnak nem káros szerintem csak a pénztárcádnak.
Magyarul te kb 6000 km körül cseréled holott egy 10 ezer bele szokott férni, de te tudod.
"Károsnak nem káros szerintem csak a pénztárcádnak.
Magyarul te kb 6000 km körül cseréled holott egy 10 ezer bele szokott férni, de te tudod"
Az olajcserét nem csak futott kilométerhez, hanem időhöz is szokták kötni, ahogy ez a Wagon R esetében is van. Vagyis ha valaki évi pár ezer kilométert megy, akkor is célszerű évente cserélni az olajat.
A másfél éves csereperiódus ennél kicsit hosszabb, de nem fog tőle elhalálozni a motor. Csak arra figyelj, hogy ebből már ne legyen elkényelmesedés, ne nyújtsd a periódust két évig vagy még annál is hosszabban, mondván, hogy "az alig több, mint a másfél év".
Mi egy kisbuszban 50ezrenként cseréltük az olajat. 15 ezrenként kellett volna. Lesz@rtuk.
200 valahány ezer kilométerrel vettük és 500,000 felett ment a bontóba. Szétrohadt, és minden mozgó alkatrésze kopogott zörgött. Nem a motorral volt baj. Akkor sem volt erőgép mikor megvettük,meg akkor sem mikor eladtuk.
Szerelők vagyunk és ez volt a szervizkocsi.
Ezt persze senki ne vegye útmutatásnak, egyszerűen csak mint érdekességet írtam le. Nem esik szét olyan könnyen egy motor.
Na ez az, h már nem egy szerelővel beszéltem, de úgy, h egyik munkatársam, a másik após spanja szal nem átverős téma és mindegyik azt mondta, h 10-15 kilométerenként lecseréled aztán cső!
Szál én ezt az évenkénti dolgot meg soha nem hallottam.
"Nem esik szét olyan könnyen egy motor."
Az már más kérdés, hogy ha nem bontóba került volna, a következő gazdájának, lett volna egy nagyobb kiadása, a lekokszolt gyűrűk miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!