Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes ezekben a hideg...

Érdemes ezekben a hideg időkben járatni a motort, mielőtt elindulok?

Figyelt kérdés
Ugyebár, hogy kinyitom az ajtót, beülök, beindítom, de nem indulok el, hanem csak üldögélek pár percig, zenét hallgatok, addig jár a motor. Benzines autóm van.

2012. okt. 29. 21:35
1 2
 11/12 atilis ***** válasza:
Felmelegszik az alapjáraton is, mondjuk nem az a cél, de én is szeretek várni elindulás előtt 1-2 percet, amíg becsukom a garázst, meg kiállok, addig el is telik az az idő.
2012. okt. 30. 22:17
 12/12 anonim ***** válasza:
Miért ne melegende fel alapjáraton, mikor egy benzin motor hatásfoka kb. 30% ? A többi energia akkor az okosk szerint hová tűnik ? Vagy alapjáraton 100% munkát nyerünk vagy mi?? Tény,hogy több idő kell neki,hogy felmelegedjen ,de mondjuk ha este 8 kor leállítod és éjszaka van mondjuk -10 fok , akkor egy 5-6 perc alatt ugyanúgy felmelegszik. Ennyit én sem szoktam azért várni , de 2-3 percet mindig várok indulás előtt , mert tudom,hogy ezzel meg lehet hosszabbítani a motor élettartamát.
2015. febr. 24. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!