Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy hívják autóknál azt a...

Hogy hívják autóknál azt a "visszagurulás gátlót"?

Figyelt kérdés

Az az autón amin tanultam , abban volt valamiféle visszagurulás gátló , tehát amikor emelkedőn kell elsőbbséget adni vagy emelkedőről elindulni akkor benyomom a féket tövig és néhány másodpercig fogja az autót így nem kell a kéziféket használni.

Hogy hívják ezt a funkciót?

Az autó amit most használok abban nincs ilyen "kütyü" , amikor emelkedőről indulok vagy bőgetem vagy pedig lefullad.

Hogyha veszek autót , figyelek hogy legyen benne ilyen.

2012. okt. 28. 20:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Land Roverben Hill Descent van a kapcsolóra írva hegy ereszkedés

Subaruban Hill Holder a 90es évek elején ha jól tudom ők hozták ki először

Kétféle van,ami elinduláskor nem engedi hátragurulni,és amelyik ereszkedéskor automatikusan fékezi

2012. okt. 29. 13:13
 12/17 anonim ***** válasza:
50%
Vegyél automata váltósat és minden problémád egycsapásra megoldódik! :)
2012. okt. 29. 17:27
 13/17 A kérdező kommentje:

Ahogy mondtam , visszagurulni senkire nem gurulok vissza csak bőg az autó és mindenki odanéz egyből.

Automata váltósat nem szeretnék venni ,egyenlőre élvezem kihúzatni az autót.Lehet ha idősebb leszek akkor automatát veszek.

2012. okt. 29. 19:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Nahát?! Nem gondoltam volna hogy ez ilyen ritka dolog. Nekem a 2005-ös tehát már 10 éves sokak által lenézett H Astrám (tehát messze nem is a legújabb modell) ezt alapból tudja.

Egyébként HHC-nek hívják ezen.

2015. febr. 28. 15:02
 15/17 anonim válasza:

Nem a kérdező volt a béna, hanem az oktatója. Nekem se tanították meg és mégis megkaptam a jogsit. Akkor volt probléma amikor lejtőn gurultam hátrafele és mögöttem voltak, hazajöttem, elolvastam, hogyan kell a kézifékes elindulást csinálni, visszamentem a lejtőre és már ment is.

Az oktatás szar, nem a tanulók.

2017. jan. 6. 00:28
 16/17 anonim válasza:

Mindenképp érdemes az emelkedőn történő indulást megtanulni visszagurulás gátló nélküli autóval, ha egyszer olyanba kell beleülni amiben nincsen ilyen azt is el kell tudni vezetni.

Én automata váltós autóban szereztem tapasztalatot a visszagurulás gátló működéséről, ezzel kapcsolatban néhány dolog:

- egyrészt arra lehet számítani, hogy egy picit visszagurul az auto kb 1-5 cm-ert.

- az általam használt típusban (Mercedes C) comfort modban aktiválódik ez a funkció csak, standard módba nem

- hátramenet módban is működik, csak akkor előre nem gurul vissza

A másik megjegyzés az automata váltóhoz: hogy az egyáltalán nem igaz, hogy nem lehet ezeket pörgetni, én azt tapasztaltam, hogy a váltó olyan, hogy kézzel vissza váltásra lehet utasítást adni, ahonnan pl már nem kapcsol el magától a motor max. tulpörgetés esetén. Szóval ez tipusfüggő.

2017. máj. 21. 23:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Lassan már minden alapfelszereltség az autókban, mivel kötelezően be kell építeniük a gyártóknak a sok kütyüt a biztonság jegyében. Még 10 év és az automata parkolás is alap lesz, ah a sávelhagyás jelző rendszer, az alkoholszonda, automatikus sebességtartás (hiába nyomod a gázt tövig falun, nem megy 50-nél többel). Lassan meg sem kell tanulni vezetni...
2018. jún. 17. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!