Hogy hívják autóknál azt a "visszagurulás gátlót"?
Az az autón amin tanultam , abban volt valamiféle visszagurulás gátló , tehát amikor emelkedőn kell elsőbbséget adni vagy emelkedőről elindulni akkor benyomom a féket tövig és néhány másodpercig fogja az autót így nem kell a kéziféket használni.
Hogy hívják ezt a funkciót?
Az autó amit most használok abban nincs ilyen "kütyü" , amikor emelkedőről indulok vagy bőgetem vagy pedig lefullad.
Hogyha veszek autót , figyelek hogy legyen benne ilyen.
Ilyenről nem hallottam. Olyan van pl a Passatban meg a Scenicben hogy elektromos kézifék ami elinduláskor magától kiold.
Simán meg lehet tanulni az emelkedőn való elindulást ilyen kütyük nélkül is.
Lehet, hogy máshol másképp nevezték el, a Fiat-csoport autóiban egész biztosan "Hill Holder" a neve.
Emlékeztetőül meg: Kézifék be, egyesbe rakod, gázt adsz kb. kétezerig, engeded lassan a kuplungot ezerötig, kézifék ki és el is indultál.
Sokféle neve van :
EHS - Easy Hill Start
HHC - Hill Holder Control
HSA - Hill Start Assist
attól függ hol veszed úgy lesz feltüntetve, az is lehet hogy magyarul lesz leírva, viszont nem örülnék neki ha te állnál előttem egy emelkedőn :D Nem sokból tart megtanulni. A legegyszerűbb, hogy keresel egy lejtőt, ahova felállsz és behúzod a kéziféket, kuplung benyom, tolsz egy egyest, kis gáz kuplung enged majd mikor mocorog a kocsi kézi kiold, és próbáld meg elérni a kuplung gáz játékkal azt a állapotot mint kézivel, tehát hogy egy helyben tartod a kocsit. Ezt néhányszor begyakorlod, és menni fog kézi nélkül is. Mondjuk vigyázz ne sokszor csináld mert leég a kuplung :) remélem segítettem
Szerintem húzzál vissza a tanpályára egész addig, amíg nem tudsz visszagurulás nélkül elindulni egy autóval lefulladás nélkül...
Még kéziféket sem használtam soha életemben elinduláshoz a budai hegyekben sem, kuplunggal bármilyen autót meg lehet fogni. De ha kell használd a kéziféket.
Ha meg nem megy akkor gyakorolj...
Mi a problémád , kedves utolsó?
Az autó amin vezetni tanultam akkor volt pár hónapos , szinte új.Honnan tudhattam volna hogy a régebbi autók nincsenek ilyen technológiával felszerelve.
Az oktatóm sem tanította a kézifékes műveletet és nem is használtam nála csak parkolásra , vizsgán sem használtam csak parkolásnál , nem kötött bele a vizsgabiztos.
A tanulókocsi pár hónapos volt , amit meg most vezetek az 10 éves.
Inkább az a hihetetlen hogy ennyit változik a technológia 10 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!