Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagy gond, hogy így indulok el?

Nagy gond, hogy így indulok el?

Figyelt kérdés
Hidegen semmi bajom az autóval, ugye az alapjárat magas, kicsit csúszik, akkor adok gázt neki. Melegen szoktam lefullasztani, amikor lecsökken az alapjárat 7-800rpm-re. Ilyenkor úgy indulok, amikor vált a lámpa, hogy kicsit felpörgetem 1500-ra és ráengedem a kuplungot. Lehet ezt így csinálni, vagy károsodik az autó tőle? Friss jogsim van, azért vagyok még ennyire béna :D
2012. okt. 27. 15:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Persze hogy lehet, nem lesz tőle semmi baja. :)
2012. okt. 27. 15:51
 2/7 anonim ***** válasza:

ha a kuplungot nem úgy engeded hogy leugrasz róla, hanem szépen akkor jó.

én mindig olyan 1200-1300 ra lövöm a fordulatot, és úgy kuplung, de ha tele az autó már 1400-1500 is szokott lenni a fordulat indulásnál.

el tudnék indulni akár tele autóval is alapjáraton, de az csak a kuplungnak nem tesz jót.

2012. okt. 27. 16:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Na hát ez sem jött be, lefulladtam jó párszor :( Van egy teremgarázs, ahol gyakorolhatok, de ott semmi problémám nincs az autóval. Ma reggel mentem melózni és volt, hogy sorozatban 5x nem sikerült elindulnom. Nagyon kellemetlen, égek mint a rongy és nem mellékesen balesetveszélyes is :( Mit csinálok rosszul? Eddig is előfordult párszor, hogy lefulladtam, de ilyen mint a mai még akkor sem volt, amikor tanultam vezetni. Nem fogom a technikára, mert tudom, hogy én csinálok valamit rosszul, de mit? Esetleg gyakoroljak nagyobb sebességfokozatba, mondjuk 3.-ban? Mert ha ott eltalálom a fogáspontot, akkor egyesben már nem lehet bajom... Mit tanácsoltok?
2012. okt. 28. 12:48
 4/7 anonim ***** válasza:

nehogy magasabb sebességből indulj, maradj 1-esben, és úgy.

egyébként keress egy olyan utat ahol nincs forgalom, menj ki, a motor legyen üzemmeleg(ne legyen szivató) és gáz tart 1200-őn, rá kuplung és ezt gyakorolni nagyon sokat, elindul megáll, ha már belejöttél lehet próbálgatni alapjáraton is, ha megvan a fogáspont akkor onnantól mennie kell.

egyébként nincs valaki olyan ismerősöd/barátod aki elég jól vezet és nem is ma kezdte, ő is el tud látni hasznos tanácsokkal.

Ne add fel, mert ha a jogsid már megvan annyira reménytelen eset nem vagy

2012. okt. 28. 13:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Kaptam egy tippet, az önindító kapcsolóját kipucoltam. Ez egy öreg autó...Ma reggel hazafelé jövet egyszer sem sikerült lefulladnom. Akkor mégsem én vagyok a béna :D Azért köszönöm a segítséget :)
2012. okt. 29. 06:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Rosseb, tudja, én nem látok összefüggést a kettő között, de ha így jó akkor örülök neki. :D
2012. okt. 29. 11:15
 7/7 anonim ***** válasza:
hát én sem látok összefüggést, lehet hogy Placebo-hatás volt, te azt hiszed hogy jobb, ezért jobban kezeled a kuplungot
2012. okt. 29. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!