Daewoo Lanos 1.5 SE, nehezen indul vagy sehogy: 20-25x indul be, addig csak tekeri-tekeri, vagy beroffen de egy utem utan lefullad. Ha beindult, semmi gond nincs vele. Mi lehet a gond?
Daewoo Lanos 1.5 SE
A jobb hatulja (igy a benzintank is) torott volt, az elozo tulaj buheralva szereltette, a tank most "furcsa" alaku, heggesztett es mindossze 35 literes.
Hibajelenseg:
Gyujtas raadasakor hatulrol a benzintank korulrol egy 1-1.5 mp-es "bugas" hallatszik, aztan megszunik. Ha ilyenkor inditunk ra, az onindito csak teker-teker, nem indul be, vagy beroffent de 1 utem utan lefullad.
Ha gyujtas raadasakor a bugo hang NEM all le, folyamatos, akkor gond nelkul beindul, es tobbet le se all, megy ahogy kell.
Eleinte, azaz 2 eve 2-3 inditasbol egyszer "bugott roviden", vagyis nem indult be. Ez rosszabbodott, 2-3 "rovid bugas" utan jott a "hosszu bugas" es indult be.
A heten mar 30-40x bug roviden (=nem indul be, beroffen, de 1 utem utan lefullad) es utana indul be. Illetve ma reggel fel ora alatt sem sikerult beinditani.
Mi lehet a gond?
A serult benzintank rohad/rozsdasodik belulrol es osszepiszkitja a benzinszurot? Vagy az A/C pumpa? Akkor miert nem szaggat, akadozik, fullad le a jaro motor sosem? Csak inditasnal jelentkezik a hiba.
Vagy nem is hatul van a gond? Onindito? De hat tekeri ahogy kell. Gyertya? Akkor ki-kihagyna a gyujtas.
Elore is koszonom a segitseget!
Ezeknél az autóknál ez tipikusan indításgátló probléma.
Szedesd ki belőle teljesen, ne kezd el cserélgetni az elektronikákat benne, mert csak a gondod lesz vele és a végletekig költheted rá a pénzt.
Itt próbáld meg :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!