Mennyi az a kilengés határ a megengedett sebességnél amennyinél még nem büntetnek meg?
Lónak a f*át.
100km/h-s megengedett sebességig 15km/h-s túllépés fölött büntetnek,100km/h-s megengedett sebesség fölött pedig 20km/h túllépés fölött. Erre még rájön a traffipaxok kalibrációs eltolása, ami 2km/h.
Tehát 50-es táblánál 65-el mehetsz anélkül hogy megbüntetnének, 110-esnél pedig 130-al. Az óra szerinti értékek úgyis mindig valósabbak a magasnál, ha ennél nem mész gyorsabban nem lesz gond.
A büntetéshez meg ittvan a kalkulátor:
"Az óra szerinti értékek úgyis mindig MAGASABBAK a VALÓSNÁL, ha ennél nem mész gyorsabban nem lesz gond."
Szépen felcseréltem a kettőt. :D
Nem igaz, hogy még mindig nincs elfelejtve ez a 10%-os baromság! Kb 5-6 éve tuti nincs semmi alapja, és a mai napig ezt mondják folyamatosan.
A lényeg: 30-nál 45-től, 50-nél 65-től, 90-nél 105-től, 110-nél 130-tól.
Ez a hivatalos álláspont, azonban 3kmh-t ráhagynak mindig így jellemzően 50-nél 68-tól mér a traffi, 90-nél 108-tól.
Innentől kezdve én nyugodtan megyek óra szerint 65-el, és még csak nem is lassítok, ha látom az ismerős traffis autót. Ami óra szerint 65 az valójában csak 61, tehát bőven messze vagyok a büntetéstől.
Egyedül a helyszíni bírságra lenne esélyem, de az meg nagyon ritka, arra nem lehet számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!