180 km/h-s sebességnél egyenes úton satufék, lehetséges?
Az egyik ismerősöm mesélte h mentek egyenesen 4 sávos úton 180km/h. A radar jelzett hogy gáz van (traffipax)és ezért nyomott egy satuféket (beállt mind a 4 kerék) a sofőr egészen 90km/h-ig majd mentek tovább..
Az autó Opel Astra 2004-körüli.
Ez lehetséges? tehát h nem fordult ki az autó?
Azért csodálkozom, hogy abban az autóban nem volt ABS. Amúgy ha van ESP, az azért megfogja.
De egy régebbi autóval is, ha műszakilag jó, jól van beállítva a fék, nem kell hogy kiforduljon.
Azért 180-ról satunál már szerintem kockásodna a gumi egy kicsit.
Én már "satuztam" 200 felett is, de ott volt ABS és ESP, nem ment el semerre az autó.
Lehetséges. Még ABS-el is lehet blokkoltatni a kerekeket!
Vezetéstechnikai oktatáson elmondják a dolgot.
A lényeg hogy baromi gyorsan és erősen rúgsz a fékpedálba, így nem csak az első kerekeket hanem a hátsókat is blokkolja.
Persze ha ezt pár mp-ig csinálja akkor is laposra kopik ott a kerék, kicsit tovább hagyja meg durrdefekt. Méghozzá mind a 4 keréken.
Ezt elméletileg úgy érdemes csinálni hogy fék, pici szünet, megint fék(meg ha kell ellenkormányzás) aztán megint fék...
És úgy emlékszem azt mondták kb 40km/h-t lehet lassítani egyhuzamban úgy hogy az autó nem fordul ki vészesen.
Szóval ezt min 2 fékezésből lehetne megcsinálni.
De akkor is lenne 4db leamortizált gumi...
nos több buktató is van a dologba
nem nagyon tudok 4 sávos utat M.o....
nem nagyon hiszem h 3000ccm motor volt benn szóval olyan 6500 körül lehet a max fordulat, de 180 min 5900 pörgött sztem, szóval az se normális aki tartosan majdnem a max fordulaton pörgeti...
a gumikat ki kellene dobni a kukába....
ja és akkora satunál nagy esély van rá h hátulról belédmennek....
meg még biztos van más is ami hirtelen nem jut eszembe....
"nem nagyon tudok 4 sávos utat M.o....
nem nagyon hiszem h 3000ccm motor volt benn szóval olyan 6500 körül lehet a max fordulat, de 180 min 5900 pörgött sztem, szóval az se normális aki tartosan majdnem a max fordulaton pörgeti... "
Szövegértés, 2.osztály.
Nem írja, hogy MO történt az eset. (más kérdés, hogy van 4sávos út)
Nem írja, benzines, vagy dízel. (Ha dízel, biztosan nem pörgött 5900at)
És egyébként semmi baja nem lesz a kocsinak,hiszen elég hűtést kap.
"ja és akkora satunál nagy esély van rá h hátulról belédmennek.... "
ez meg szimplán baromság... inkább kicsi az esély, hogy pont akkor a mögötte haladó sofőr nem figyeli az utat, és nem kezd el fékezni...
Németországban elég gyakori a 180+ sebesség, és nem történik annyi ráfutásos baleset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!