6 fokozatú autóknál milyen sebességnél illik a 6. fokozatot kapcsolni?
Ez főként lóerő függő.
Egy nagyobb nyomatékú komoly köbcentis motor 6.-ban alapjáraton simán elpöfög 50-60-nal,akár hegymenetben is ...
nekünk dízel van, 2000nél szoktam váltani. tehát ha mondjuk 100nál már 2000 fölött pörög, akkor váltanék.
amúgy az vicces, hogy bizonyos fokozat-sebesség kombinációban önjáró lesz az autó :) pl 5ösben ha 40 körülre csökken a sebesség, akkor nem kell nyomni a gázt, alapjáraton elmegy magától. már csak fel kéne találni a kanyarérzékelős kormányt, és lenne egy full automata autóm, ami hazavinne a buliból részegen :)
Igen, a dízelek nyomatéka miatt még 3-4 fokozatban is mennek:)
Létezik már ilyen, ami sávérzékelős és kanyarodik is magától, van benne távolságérzékelő is, tempomat, tulajdonképpen magától közlekedik:)
Én olyan 90-es tempótól kapcsolom a 6.-at. Tehát főleg autópályán használom.
Sokan mennem városban 50-nel is ötödikben. Nekem az már olyan határeset. Néha én is kapcsolom, de sokszor olyan mélyen búg tőle szegény autó, hogy megsajnálom, még ha pár decivel többet is fogyaszt, de visszakapcsolom negyedikbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!