Diabeteszes vagyok letehetem az a1 és vizsgát?
8-as cukorral még senki sem fog bekómázni!
Ezzel az erővel engem is eltilthatna a családorvos, hiszen tudja, hogy túl vagyok egy infarktuson, és diabeteszes is lettem. Biztosan tudja, hoszen bemutattam a zárójelentéseket, és a gyógyszereket is ő írja fel.
:D
9: Én meg nem vagyok orvos, csak cukorbeteg.
Nézd csak, miket találtam! (Orvosok írták)
A hipoglikémia tünetei
A szervezet nem képes sem tárolni, sem előállítani a cukrot (glükózt). Ha a vércukorszint túl alacsonyra süllyed, akkor zavartság, viselkedési zavarok, látászavarok (kettős, homályos látás), ritkán görcsök és ESZMÉLETVESZTÉS jelentkezhet.
Ha magas a vércukorszint
A hiperglikémia tünete a gyors, nehéz légzés, hányás, álmosság, hasi fájdalom, édes illatú lehelet, gyakori vizelés és súlyos esetben ESZMÉLETVESZTÉS.
„A jelenleg érvényes szabályozás szerint a csak életmódkezeléssel egyensúlyban tartható cukorbeteg 1. csoportú (= nem hivatásos) gépjárművezető-jelöltnek és vezetőnek alkalmas, 2. csoportú (= hivatásos) vezetőjelöltnek alkalmatlan. 2. csoportú vezetőnek, egyéni mérlegelés alapján, szakorvosi vélemény figyelembevételével, alkalmas lehet.”
Étrendi és vércukorcsökkentő tablettás kezeléssel kívánt anyagcsere-állapotban lévő cukorbeteg
1. csoportú vezetőjelöltnek és vezetőnek alkalmas, 2. csoportú vezetőjelöltnek alkalmatlan. 2. csoportú vezetői alkalmasság szakorvosi vizsgálat eredményéhez kötötten véleményezhető.
Csak inzulinadagolással egyensúlyban tartható cukorbeteg 1. csoportú vezetőjelöltnek és vezetőnek, diabetológus orvos véleménye alapján alkalmas lehet. 2. csoportú vezetőjelöltnek alkalmatlan. Személyszállítást is végző, illetve nehézgépjármű vezetését is magába foglaló hivatásos vezetőnek alkalmatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!