Gyújtótekercs helyett akksi? Beindulhat vele a motor?
Figyelt kérdés
Nemrég egyik haveromnál láttam, hogy Babetta gyújtást eszkábálnak egy Sismonra, és amikor egy helyben próbálták indítani, akksi volt a gyújtótekercs helyére bekötve. Na a kérdésem az, hogy ez működhet? Mármint amíg le nem szívja az akksit?
(Azért használtak akksit, mert csak gyújtásalaplapot szereztek.)
2012. okt. 21. 19:09
11/15 anonim válasza:
A Babetta gyújtás tranzisztora a megszakító kapcsoló szerepét veszi át, de ez nem függ attól, hogy honnan veszi az energiát (gyújtótekercs vagy akku) a szikra előállításához.
12/15 A kérdező kommentje:
# 11 Értem, akkor nemszóltam! :)
2012. okt. 21. 22:58
13/15 anonim válasza:
"Oké. Akkor mond el légyszíves, hogy 6V illetve 12V egyenfeszültséget hogyan transzformálsz fel?"
Nézz utána légyszíves a nagymenetszámú vasmagos tekercs (A gyújtótrafó is ez) működésének!
14/15 anonim válasza:
"Ezt így nem mondanám, maradjunk abban, hogy az ECU illetve ezzel egyenrangú cucc működéséhez kell."
Csah hogy szélsőséges legyek: A Trabantban, P126-ban, MZ-kben nem sok ECU van...
:D
15/15 anonim válasza:
Harkonnen, picit nagy a fáziskésésed. Javaslok ültess be egy kondit ( fázisjavításnak). Vagy elhagytad a szívdugód? :D Már tegnap megkövettem a válaszolót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!