Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik jobb gyorsulásra,...

Melyik jobb gyorsulásra, dieseles vagy benzines motor?

Figyelt kérdés
és hosszútávú versenyekre??, és miért pont az, amelyik?? mert valahol olvastam, hogy a dieseles motorok nyomatékosabbak, ezért jobban gyorsulnak, de az autó versenyeken a benzinest részesítik előnyben..tehát van két azonos hengerűrtartalmú autó, akkor melyik nyerne gyorsulásban, melyik hosszútávon??
2012. okt. 21. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A dízel motornak jobb a hatásfoka, de ez leginkább fogyasztásban jön ki. A benzinesnek nagyobb a literteljesítménye, ezért alkalmasabb versenyzésre. Általános tévhit, hogy a dízel nyomatékosabb a benzinesnél, ez nem igaz csupán alacsonyabb fordulaton áll rendelkezésre az adott nyomaték. Hosszú távú versenyeken(pl: Le Mans) azért használnak dízel motorokat mert ott sokat számít hányszor kell kiállnia tankolni eegy autónak. Gondolom ez a kérdés megint dízel-benzines vitához fog vezetni. Én személy szerint a benzinest részesítem előnyben, de nem utálom a dízeleket sem és elismerem a létjogosultságukat. De a tények azok tények.
2012. okt. 21. 17:11
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

így nem jó a kérdésed,

ugyanúgy nem jó,mint pl,hogy melyik tűzhelyen főzött pörkölt a jobb ? a gázon vagy a villanyon ?

mert egy erős dizelmotorral gyorsabb is tud lenni az autó,mint pl egy kicsit gyengébb benzinessel

2012. okt. 21. 17:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
kedves második. Benne van a kérdésben hogy egyenlő hengerűrtartalmú benzines és dízel autó. A benzines a jobb gyorsulásra, a hosszú távú verseny meg attól függ, hogy mennyire hosszú, mert a Le Mansban valóban dízelt használnak, viszont a Forma1-ben meg benzineset, de ott nem kell verseny közben tankolni. Szerintem a benzines jobb versenyezni, sőt személy szerint nem is láttam autóversenyben dízeles autókat a Le Manson kívül. Mindenki benzineset használ ahol a gyorsaság a lényeg.
2012. okt. 21. 17:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Benzines!
2012. okt. 21. 20:04
 5/6 anonim ***** válasza:
22%
A Dieselt imádom! A sok bunkó benzinesnek jól oda kell vele kormolni! had szívja be a motor! A Diesel jobb! hosszabb fokozatok vannak és erősebb alacsony fordulaton! de ha egy jó TD v. TDi jól megvan piszkálva pl. 2báros turbóval akkor magas fordulaton is brutál erős! tudom egy kicsit elfogult vagyok a dízellel szemben DE jobban lehet tuningolni.
2012. nov. 9. 02:25
 6/6 anonim ***** válasza:

még hogy a diselnek hosszabb fokozata van? :D

vw golf4est nem tudom 2.5 fölé pörgetni, mert nincs benne onnantól nyomaték, 6 sebességes váltóval meg még nem láttam...

2015. okt. 21. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!