Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel astra f vs Suzuki swift gl?

Opel astra f vs Suzuki swift gl?

Figyelt kérdés

17éves vagyok és vennék kocsit 300.000ft ig

Itt ez a nagy vita tárgya astra f vagy swift gl

Nem csak egyszerü városi kocsikázásra

2012. okt. 21. 15:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
300ból inkább swiftet. ha lehet 1.3-ast
2012. okt. 21. 16:00
 2/21 anonim ***** válasza:
63%

Ilyen fiatalon gondolom villogni akarsz vele és nem számít, hogy 1 literrel többet eszik. Inkább az Opel. Ha 17 évesen van pénzed kocsira akkor valószínű hogy benzinre is lesz, minden más tekintetben meg az Opel a jobb. De nagyon figyelj oda, hogy ne rohadjon és motorikusan is jó állapotba legyen.

Egy érdekesség: Egyik barátom a 90-es években amikor ezeket a Swifteket csinálták, volt Esztergomban a Suzuki gyárban osztálykiránduláson és elmondták nekik, hogy az elkészült autók 60%-át visszaküldték a minőségellenőrzés után javításra. Amúgy meg sok Swiftet látok amiről lejött a festék és foltokban a csupasz rozsdás fém látszik.

2012. okt. 21. 18:01
 3/21 anonim ***** válasza:
második. minden szempontból igazad lenne, ha nem lenne megkötve az ár. 300ért nagyon nehéz jó állapotú F Astrát találni. vagyis csak 240-ért..(átírás, olajcsere,stb..)
2012. okt. 21. 20:30
 4/21 anonim ***** válasza:

Igen tudom. Én is a Suzukit ajánlanám, ha nem hallottam volna a fent leírt dolgot. Elég ilyesztő, hogy mennyi gyári hibás kocsit adtak ki. Az meg lemaradt, hogy a munkások munka közben a szalag mellet dohányoztak. Tudom hogy nehéz jó F Astrát találni ennyiért, de inkább azt próbálnám meg. A német kocsit legalább preízen összerakták, nem úgy mint a magyar munkások a japán gyárban ahol semmi fegyelem és végül eldják japán autóként azt, ami még térképen sem látta japánt. Tudom hogy jók a japán autók, de a Magyarországon forgalomba lévő Swifteknek csak annyi közük van Japánhoz, hogy a gyártó cég Japán tulajdonban van.

Itt van 1 pl: [link]

Sok eladó F Astra van, ezért az áraik is lent vannak és közvetlen a tulajtól lehet venni jót olcsón.

2012. okt. 21. 20:44
 5/21 anonim ***** válasza:
És még valami. Ne legyen friss műszakis. Műszakit úgy is lehet venni, hogy a kocsit nem is látta a műszaki engedélyt megadó szerelő. Inkább olyat vegyél aminek nincs sok hátra a műszakiig és te műszakiztasd le, onnan láthatod az állapotát. Ha olyan hiba derül ki amit nem közölt előre, akkor kötelezhető az autó visszavételére az általad korábban kifizetett vételárért.
2012. okt. 21. 20:49
 6/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat nagyon sokat segitettek.
2012. okt. 22. 09:18
 7/21 anonim ***** válasza:
Ha első kocsid lesz és csak villogni akarsz vele jóformán, akkor azt vedd meg amelyik jobb állapotú és olcsóbb! De az állapot legyen az elsődleges szempont! Ennyi pénzért főleg a Suzukikból lehet kifogni jobb állapotút. 200-250Ezerért olyan 16 év körüli példányokat lehet már venni.
2012. okt. 22. 10:03
 8/21 anonim ***** válasza:
ha villogni akarsz, akkor hagyj meg annyit, hogy a városban tudd bömböltetni a rádiót :P egyébként meg ha 17 éves vagy szerintem számít hogy mennyit fogyaszt. szóval swift. nekünk is az van. 97'-es 1.3-as és a kopó alkatrészeken, izzókon, olajcserén kívül nem kellet eddig semmit sem költeni. a fényezése is tökéletes.
2012. okt. 22. 18:11
 9/21 A kérdező kommentje:
enis a swift felé hajlok. sokkal megbízhatóbb igaz hogy papirauto de mindegy meg gondolkodók rajt. az árat úgy kalkuláltam hogy beleferjen egy kis sufnialufelni fel kagyloulesek driftkormány csomagtartóba mehet a melynyomo. stb. . azt kész. :D
2012. okt. 23. 20:00
 10/21 anonim ***** válasza:
Ez most komoly? Régi Swiftet akarsz tuningolni? Elég vicces lesz. Ugyan már, az vesz Swiftet akinek másra nincs pénze, az nem arra van hogy tuningold. Amúgy is az 1.3-as motorhoz minek drifkormány meg kagylóülés? Ne félj, azt a 60 lovat meg birod fogni gyári felszereltséggel is. Na m1 te tudod, de érdekes dolgo akarsz csinálni. Amúgy meg akkor max 150ezret költhetsz magára a kocsira, hogy maradjon pénz a tuningra, meg átiratás meg szervíz. Ennyi pénzér jó állapotúból már csak Ladát lehet venni.
2012. okt. 23. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!