Autóátíratása, megvásárlása, lehet nagy butaságot csináltam?
Felvázolnám a történetet,és mielött lehurrogna valaki is,már utána olvastam itt,volt is egy hasonló történet egy motorral kapcsolatban,de nem pont ugyanez.
Tehát vettem egy autót 150.000 ft-ért,de nem a tulajdonostól,hanem kaptam egy adásvételit a tulajdonos aláírásával,adataival kitöltve,tehát csak bekellett irni az enyémeket és aláirni minden készen volt.Most ezt az autót szerettem volna eladni,de szerencsére nem tettem meg. Beszéltem az eredeti tulajdonossal,aki a tk-ön is szerepel és azt mondta,hogy ő az autót eladta már 1 éve,és a papirokat is leadta. Nos aki megvette tőle B.I. ő tovább adta K.J-nek,az is tovább adta T.K.nak és ő adta el nekem. Közben senki nem iratta át,a dolog nálam csattant.B.I. okirathamisitást követtett el valoszinüleg,mert a tulajdonos aláriásával adta tovább az autót, ő maga pedig nem vette a nevére...Most nálam az autó,a nevemre nem vehetem,el nem adhatom... Van valakinek ötlete? Kérem a letolásokat mellőzzék,segitő tanácsokat szeretnék kapni. Őszintén köszönöm!
Ami külön érdekesség:
A tulajdonost felhivtam és azt mondta leadta a papirokat,DE azt is megemlitette,hogy mégis már vagy 30.000 ft-os parkolási és egyébb csekkeket kapott,amiket ő nem hajlandó beizetni. Sajnos a súlyadót nem emlitette:S
De elgondolkodtat,most akkor mi lehet?
Leadta a papirokat 1 éve,de mennek hozzá a csekkek és nem gondolt arra,hogy ugyan már miért???
És akinek eladta? 15 napja van elvileg,hogy átirassa,most akkor mi lett?
Ilyen zűrös ügyet:S
Ha TK nem akarja visszaadni az árát, akkor fel kell jelentsed szerződéshamisításért, különben te fázol rá!
Egyébként (és ez nem letolás)az autóvásárlás költségébe az ember betervezi az áríratás, biztosítás, első szervizelés költségét is!
Végre vége van!
T.K. visszavette az autót és én kiléptem ebből a körből szerencsére.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat,addig is jó volt a sok tanács :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!