Autóátíratása, megvásárlása, lehet nagy butaságot csináltam?
Felvázolnám a történetet,és mielött lehurrogna valaki is,már utána olvastam itt,volt is egy hasonló történet egy motorral kapcsolatban,de nem pont ugyanez.
Tehát vettem egy autót 150.000 ft-ért,de nem a tulajdonostól,hanem kaptam egy adásvételit a tulajdonos aláírásával,adataival kitöltve,tehát csak bekellett irni az enyémeket és aláirni minden készen volt.Most ezt az autót szerettem volna eladni,de szerencsére nem tettem meg. Beszéltem az eredeti tulajdonossal,aki a tk-ön is szerepel és azt mondta,hogy ő az autót eladta már 1 éve,és a papirokat is leadta. Nos aki megvette tőle B.I. ő tovább adta K.J-nek,az is tovább adta T.K.nak és ő adta el nekem. Közben senki nem iratta át,a dolog nálam csattant.B.I. okirathamisitást követtett el valoszinüleg,mert a tulajdonos aláriásával adta tovább az autót, ő maga pedig nem vette a nevére...Most nálam az autó,a nevemre nem vehetem,el nem adhatom... Van valakinek ötlete? Kérem a letolásokat mellőzzék,segitő tanácsokat szeretnék kapni. Őszintén köszönöm!
Akié egy éve volt az autó, az eredeti tulaj, ha ő leadta az önkormányzatnál (le kell, mert eladáskor is bejelentési kötelezettség van !) akkor neki már semmi köze az autóhoz, az önkormányzat súlyadóval foglalkozó csoportja lejelenti az adásvételt a vevő lakhelye szerinti adócsoporthoz.
Ha oda egy hónap múlva se megy az új tulaj átíratni, akkor megindítják az eljárást a vevő ellen.
ha ezt nem tették meg, mulasztást követtek el.
De a legnagyobb bajban az elsőt. vevő van, feltéve , hogy igaz amit az eredeti tulaj állít.
Te mindenképpen szabadulj meg a dologtól, mivel a szerződésed eleve semmis, a pénz és autó visszajár
Te is nagy hibát követtél volna el, ugyanolyan "csalási kísérletet, hogy nem a te neveden levő autót adnád el.
Jó hogy nem tetted meg, egyáltalán miért nem írattad át a nevedre a vásárláskor, most nem lennél kakában..
Szintén minden választ hasznosnak ítéltem mert segítőkész volt mindenki:)
Nem szerettem volna megúszni az átiratást,de jelenleg nem volt egyszerre pénzem :
-átiratás
-eredetiségi
-műszaki
-zöldkártya
-biztositás
Kicsivel szerettem volna huzni az időt,de szerencsémre nem mentem átiratni,mert mindent elvettek volna valószinüleg és akkor minden oda:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!