Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóátíratása, megvásárlása,...

Autóátíratása, megvásárlása, lehet nagy butaságot csináltam?

Figyelt kérdés

Felvázolnám a történetet,és mielött lehurrogna valaki is,már utána olvastam itt,volt is egy hasonló történet egy motorral kapcsolatban,de nem pont ugyanez.

Tehát vettem egy autót 150.000 ft-ért,de nem a tulajdonostól,hanem kaptam egy adásvételit a tulajdonos aláírásával,adataival kitöltve,tehát csak bekellett irni az enyémeket és aláirni minden készen volt.Most ezt az autót szerettem volna eladni,de szerencsére nem tettem meg. Beszéltem az eredeti tulajdonossal,aki a tk-ön is szerepel és azt mondta,hogy ő az autót eladta már 1 éve,és a papirokat is leadta. Nos aki megvette tőle B.I. ő tovább adta K.J-nek,az is tovább adta T.K.nak és ő adta el nekem. Közben senki nem iratta át,a dolog nálam csattant.B.I. okirathamisitást követtett el valoszinüleg,mert a tulajdonos aláriásával adta tovább az autót, ő maga pedig nem vette a nevére...Most nálam az autó,a nevemre nem vehetem,el nem adhatom... Van valakinek ötlete? Kérem a letolásokat mellőzzék,segitő tanácsokat szeretnék kapni. Őszintén köszönöm!

2009. aug. 7. 18:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Első vok: értem a tulaj leadta a papírokat (állítólag) de a vásárlónak kell intézni az átíratást stb. Mivel a vásárló nem íratta át a kocsit, így az autó az első tulajdonosé. Ha ő leadta a papírokat, akkor annak nyoma van. Neki kellett volna feljelentést tenni a rendőrségen, hogy ne neki kelljen fizetnie a súlyadót. Hát kicsit bonyolult, de ha nyoma van, akkor már nem tudja neked eladni a kocsit, mintha most történne az adás vétel. Feljelentés, pénz visszakövetelés. Ha a pénzt nem adják vissza jelentsd fel T.K. Szerintem mást nem tudsz tenni
2009. aug. 7. 21:18
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Akié egy éve volt az autó, az eredeti tulaj, ha ő leadta az önkormányzatnál (le kell, mert eladáskor is bejelentési kötelezettség van !) akkor neki már semmi köze az autóhoz, az önkormányzat súlyadóval foglalkozó csoportja lejelenti az adásvételt a vevő lakhelye szerinti adócsoporthoz.

Ha oda egy hónap múlva se megy az új tulaj átíratni, akkor megindítják az eljárást a vevő ellen.

ha ezt nem tették meg, mulasztást követtek el.

De a legnagyobb bajban az elsőt. vevő van, feltéve , hogy igaz amit az eredeti tulaj állít.

Te mindenképpen szabadulj meg a dologtól, mivel a szerződésed eleve semmis, a pénz és autó visszajár

2009. aug. 7. 21:35
 13/25 anonim ***** válasza:
75%
A legutolsó eladó T.K nem tud mit kezdeni azzal az adásvételivel mivel nem íratta át. Nálad van az autó de mégis ha még ez nincs hivatalos úton egyenlőre az van gondban aki megvette B.I Gondolkodj el rajta mit tudnál kezdeni ezzel az autóval. Tudom hogy nagyon nagy veszteség 150000ft. Az adásvételiddel nem tudsz úgy mit kezdeni hogy ne legyen belőle gond. B.I biztos próbálná mosni kezeit, de neki sem lesz egyszerű, de jobban is megérdemli, te nem akartál semmi rosszat senkinek csak vásároltál egy autót (igaz tudatlanul, de más is hibázik:)). Én elcserélném valamire minden szerződés nélkül, korrekt módon a többiek meg azt csinálnak amit akarnak! Pl. ha valakinek van egy ugyanolyan autója hátha fel tudná alkatrésznek használni. Nem egy megnyugtató megoldás de nem tudok jobbat.
2009. aug. 7. 21:38
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Te is nagy hibát követtél volna el, ugyanolyan "csalási kísérletet, hogy nem a te neveden levő autót adnád el.

Jó hogy nem tetted meg, egyáltalán miért nem írattad át a nevedre a vásárláskor, most nem lennél kakában..

2009. aug. 7. 21:38
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
2118 Tk-t hiába jelentik fel mert semmi köze hivatalosan az autóhoz.
2009. aug. 7. 21:41
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha ráírt volna egy dátumot a szerződésre és elment volna átíratni, akkor visszahívták volna őt és azt a tulajdonost akinek tényleg a nevén volt (x) és B.I-t is aki nem iratta át, de x ha lejelentette tényleg akkor ő tiszta lenne, ők ketten szívnának. Jobb is hogy meg se próbálta átiratni.
2009. aug. 7. 21:48
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Inkább szívjon csak az aki először nem iratta át!!!
2009. aug. 7. 21:49
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Előbb, vagy utóbb, de mindenki szív , aki azt hiszi, hogy majd az átíratáson "spórol" !
2009. aug. 7. 21:52
 19/25 A kérdező kommentje:

Szintén minden választ hasznosnak ítéltem mert segítőkész volt mindenki:)

Nem szerettem volna megúszni az átiratást,de jelenleg nem volt egyszerre pénzem :

-átiratás

-eredetiségi

-műszaki

-zöldkártya

-biztositás

Kicsivel szerettem volna huzni az időt,de szerencsémre nem mentem átiratni,mert mindent elvettek volna valószinüleg és akkor minden oda:S

2009. aug. 7. 22:08
 20/25 A kérdező kommentje:
Továbbadni papirok nélkül nem szeretném...Lehet alkatrésznek is megérne majdnem annyit,de ki tudja,most konkrétan mi van a papirokkal és én mást nem szeretnék átverni,sem ilyen helyzetbe hozni mint amiben én vagyok.
2009. aug. 7. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!