Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magánszemélyként köteles...

Magánszemélyként köteles visszavenni az autót ha rejtett hibái vannak?

Figyelt kérdés
Vettünk 1 hete egy autót, amit nem tudtunk kipróbálni mert nem volt forgalomban. Leműszakiztattuk, stb. mikor is kiderült hogy hengerfej gyanús. 14 km-t mentünk az autóval. Az eladó az ég világon semmit nem mondott erről. Kérhetem a javítás kifizetését vagy a vételár plusz az összes járulékos költség visszafizetését (műszaki, vonóhorog, zöld k., defektes gumi kijavítása (azzal adták))
2012. okt. 15. 14:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
2012. okt. 15. 15:04
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

A járulékos költségekét nem, ezekkel tisztában voltál a vásárláskor, belementél hogy te állod a műszakit (zöldkártya ugye nincs már), illetve te akartál rá vonóhorgot is.

A hengerfejezést viszont igen, bár kétséges hogy be tudod-e bizonyítani így utólag hogy nem te főzted-e meg.

Viszont eléggé megszívattad magad, ugyanis 5E-ért lehet P-s rendszámot bérelni egy napra, autót pedig NEM veszünk úgy hogy nem próbáltuk ki, pont ezért.

2012. okt. 15. 16:31
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem tudsz mit csinálni. Ha kereskedőről lenne szó, akkor ő köteles lenne megcsinálni az autót, de magánszemélynél nem.

Ennyit erről a baromságról, hogy "csak tulajdonostól vegyél autót". Idióták...

2012. okt. 15. 17:15
 4/14 A kérdező kommentje:
ez kereskedésre vonatkozik
2012. okt. 15. 17:28
 5/14 A kérdező kommentje:
de 14 km alatt nem lehet megfőzni egy motort!
2012. okt. 15. 17:29
 6/14 A kérdező kommentje:
műszakit magamnak tetettem rá, ha visszaadom az autót ienis fizesse ki!!! nem emlékbe fizettem ki 50ezret!
2012. okt. 15. 17:32
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

De miért adnád vissza az autót? Fizeti a hengerfejezést, ergo kapsz egy új motorolajat is, meg rendben lesz a hengerfej is, és mindenki happy. Pláne ha kereskedő.

Egyébként 2km alatt is meg lehet főzni egy motort, de akár álló helyzetben is, ki se kell menni vele az útra.

De továbbra is tartom hogy saját magadat szopattad meg, mert próba_nélkül_NEM_veszünk_autót (hányszor kell még leírnom?), lehet bérelni P-s rendszámot, lehet vinni magaddal szerelőt, de elsősorban NEM_VESZÜNK_AUTÓT_PRÓBA_NÉLKÜL, vagy ha igen akkor nem reklamálunk.

Egyébként mit takar az hogy "hengerfej gyanús"?

2012. okt. 15. 17:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Hogy derült ki ilyen kis táv alatt a hengerfejgyanú?
2012. okt. 15. 17:45
 9/14 A kérdező kommentje:
Mondom magánszemély. Nem tudtam a P-s rendszámról. Nem tudtam nyilván műszaki nélkül kipróbálni, akkor ugyan a vizet utána kellett tölteni, de nagyon szépen járt a motor. Műszaki után hazafelé kezdett rázni az autó, itthon már víz se volt benne. Nekem az is jó ha kifizeti a javítást, mert nagyon szép, jó autó lenne egyébként. Holnap megy a szerelőhöz, Meglátom mit mond, aztán megkérdem az eladót. Ha nagy baja van, és nem fizeti ki vagy az autót, akkor per lesz belőle sajnos... Egyébként amennyiben most van, 2 évvel fiatalabb, jobb felszereltségű, szebbet is lehet kapni, de sajnos akkor nem láttam... Na mindegy. Meglátom mi lesz és megírom holnap
2012. okt. 15. 19:01
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

ha megbäsz a rendőr akkor is kiprobáltam volna legalább az utcában....

amugy sztem nem fog semmit se fizetni...

2012. okt. 15. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!