Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kinek mennyi energiájába...

Kinek mennyi energiájába került megszerezni a jogosítványt?

Figyelt kérdés

Oktatóm azt mondja hogy nekem oldalszám szerint kéne tudnom hol mi van a kresz tankönyvben és minden kanyarról, kereszteződésről rajzokat jegyzeteket knée készítenem, és szabadidőmben is járni a várost és szintén rajzolni és jegyzetelni az autókat figyelve....

Még senkitől nem hallottam hogy a jogosítvány megszerzése arról szól hogy hagyjak fel minden mással és csak erről szóljon az életem...nem hiszem hogy ez tényleg ekkora erőbefektetést igényelne...vagy oktatómnak igaza van? Nektek ez hogy volt?

2012. okt. 13. 18:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát ha nem akarsz balesetet és nem akarsz megbukni akkor nem árt megtanulni,azért nem ilyen vészed a helyzet ahogy gondolod! :D
2012. okt. 13. 18:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Pont az, hogy úgy gondolom az oktatóm kissé túlzásbaviszi
2012. okt. 13. 18:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Annak idején én is azt gondoltam az oktatómról, hogy túlzásba viszi. Állandóan ordibált velem minden hibáért, hihetetlen dolgokat mondott, hogy így meg úgy csináljak. Ott tartottam, hogy utáltam már vezetés órára járni hozzá, pedig mindennél jobban akartam jogsit, mert már autót akartam, mivel mindennél jobban gyűlöltem a tömegközlekedést. De így több mint két év sok tízezer balesetmentes km után örülök, hogy ilyen szigorú, kemény oktatóm volt, aki tényleg ennyire ordibált, meg csúnyán beszélt velem és szidott mindenért. Visszagondolva örülök neki, mert állandón erre gondolok mikor autóba ülök és igenis bűntudatom van, ha száguldozok, vagy szabálytalankodok. Ezért mindig rendesen közlekedek. Csak a forgalom ritmusa miatt megyek néha városban 63-64 körül, városon kívül is 100-105. És igenis hasznos, ha ezt megteszed. Én mikor még csak elméletre jártam, már akkor ezt csináltam magamtól, amit az oktatód kért tőled. Állandóan figyeltem a közlekedést, buszból, villamosról, gyalog, bicikliről. Mindent tároltam, jegyeztem. A jogosítvány, meg maga az autózás elég komoly dolog, teljes embert kíván és erősen erről szól az életed, ha autóba ülsz, hogy mennyire tudsz figyelni, összpontosítani, másokkal együtt közlekedni, ismerni mindent, ne kerülhess olyan helyzetbe, ahol nem tudod mit kell csinálni és begörcsölsz. Tehát igen, igaza van az oktatódnak, örülj neki, hogy ilyeneket mond, nem csak beül melléd és mentek, fizeted neki a pót órákat, hanem tényleg tanít.
2012. okt. 13. 19:19
 4/7 A kérdező kommentje:
k*rvára fizetem neki így is a pótórákat... pont ez a baj, A szigora nem csak abban nyilvánul meg hogy szerinte nekem nem szabadna legyen sem éjjelem sem nappalom, sem munkám, sem iskolám, sem társasági életem...hanem még minden hibámért ugyaúgy ordítozik...és nem örülök neki, mivel ez az ordítozás csak szaporítja a hibáimat...
2012. okt. 13. 19:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát engem is lecseszett mindenért az oktatóm. De én minden szívatós helyet, meg amit kelletett elsőre megjegyeztem.

Mondjuk én is vettem pár pótórát, de kelletett is ahhoz hogy meglegyen a vizsgám mert az azon múlt hogy fejből tudtam hogy hol, milyen tábla lesz a fa mögött...

A-nál meg épphogy levezettem a kötelező óraszámot, de az annyira egyszerű volt hogy nagyon :)

2012. okt. 13. 19:49
 6/7 anonim ***** válasza:
De csak akkor ordibál gondolom, mikor valamit rosszul csinálsz. Ez pedig hidd el jó. Pót órát én is vettem jó párat, mert nagyon nehezen ment nekem valamiért. Az tény, hogy az autóiskolában ültem először volánnál, mert apa nélkül nőttem fel, meg más sem tanított. Nem ismertünk ilyen embereket, meg autó sem állt egyáltalán rendelkezésre. És valamiért egyáltalán nem voltam fogékony az autóvezetésre. Aztán azóta meg már könnyebben megy, mint az evés. De nem csak ezzel késtem. Évekkel később tanultam meg beszélni, de akkor már mondatokat mondtam. Sokáig bicikliztem pótkerékkel, de utána már nagyon jól ment. Embere válogatja ezt az egészet. Továbbra is fenntartom, hogy jót akar neked az oktató. Tény az is, hogy ebből élnek, de attól még nem gyilkosok.
2012. okt. 13. 19:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem pikk pakk alatt meg volt a tesztkönyvet magoltam be kérdésekkel és válaszokkal persze ez volt az elméleti! :)

Amikor C kategóriára mentem meg D re ott is magoltam minden..

Nekem az oktatóm azt mondta annó akinek teljesen igaza van nem a jogsi megszerzésnél tanulsz meg te vezetni hanem majd az életbe amikor te vagy és a jármű! :)

A jogsinál csak az alapot sajátitod el vagy még azt sem ha valaki tud vezetni és ugy megy oda a jogsi szerzés csak annyi hogy a hatóság elött bizonyítottad hogy te 30 percet vagy 90 percet baleset és veszélyhelyhez nélkül végig vitted a vizsgát.

De ez közel sem jelenti azt hogy tudsz vezetni mert hogy van jogsi az én oktatóm így állt az egészhez és igaza van volt 2 év balesetmentes buszozás után belátom én is hogy neki volt igaza ! :)

Szerettem oktatásra jármi mert jó oktatóim voltak, és viccelödtünk egész órán tehát jó volt jah és pótórákat nem is kelett vennem annyira rendes volt! :))

2012. okt. 14. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!