Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit fogyasztana egy régi...

Mennyit fogyasztana egy régi típusú Suzuki Swift ha átalakítanák hibridre? Vagy Atkinson típusú motor kerülne bele?

Figyelt kérdés
Elméleti síkon azon gondolkodom, hogy mennyit fogyasztana egy régi típusú Swift, ha mondjuk egy Toyota Priushoz hasonló elektromotor kerülne bele, ami meghajtaná az autót, ugyanis annak elég lenne az a 60-70 lóerő, amit még a régebbi Priusokban lévő elektromotor le tudott adni, valamint a töltés pótlására mekkora benzinmotor kellene? 200-300cc elég lenne? Mert én úgy képzeletem ezt el, hogy az elektromot felel a hajtásért, a benzinmotor pedig csupán az elektromotort töltené, tehát nem olyan lenne mint egy mai hibrid. Vagy a másik lehetőség, ha egy Atkinson típusú motor kerülne bele. A régi Swiftek így is elmennek 5-6 literrel, de ezzel mennyit lehetne nyerni a fogyasztáson?

2012. okt. 7. 20:33
1 2
 11/13 Árpi4 válasza:

Szia!

Az én 1.3 swift-em gázosra lett alakítva, a fogyasztása városon kívül 5-6 liter/100 km. Olaszországban 500 kilómétert is mentem 27,5 - literes tartállyal. És az LPG ott olcsóbb mint nálunk, tavaly nyáron kb. 210 Ft./L-volt.

Azt kell mondanom, így az utazásaim költsége a felébe sem került !

2013. febr. 25. 14:09
 12/13 A kérdező kommentje:
nekem 1.0-s swiftem van, nem fogyaszt rosszul, kisvárosban élek, ahol sokszor 4-esbe sem váltok fel, 35-40-el 3-as-ban 6,5-ból simán ki lehet hozni városban, de egy fejlettebb motorral talán még kevesebbet enne, gondolkoztam, hogy bontóból szerzek egy euro 5-os 1.0-s motort, az olyan 68LE körül van, és jobban is menne meg kevesebbet is enne, csak utána nem menne át eredetvizsgán, átpapírozni meg sok lenne
2013. febr. 25. 22:17
 13/13 Árpi4 válasza:
Jobban jársz, ha "gázosítod" a motorját, az kb. 180 Ezer Ft.-ba kerül jelenleg, és utána kb. 40%-al kevesebbet fog fogyasztani, már mint a Ft.-ból !
2013. máj. 24. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!